Окончателно българският парламент гласува предоставянето на военна помощ на Украйна.

...
Окончателно българският парламент гласува предоставянето на военна помощ на Украйна.
Коментари Харесай

Цветлин Йовчев: Путин иска да възстанови влиянието на Руската империя, в която влиза и България

Окончателно българският парламент гласоподава даването на военна помощ на Украйна. Решението беше взето близо 10 месеца след началото на войната. " То е безпределно закъсняло. Срамно е, че толкоз се забавихме и толкоз нерешително взехме решение и започваме в същинския смисъл да поддържаме Украйна. Войната, която води Украйна, в прочут смисъл е и война за нас. Украйна води война за всички европейски страни, които може да попаднат в обсега на щенията на съветския президент Владимир Путин ", разяснява някогашният министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев в студиото на " ".

Той обори позицията на Българска социалистическа партия, която настоя президентът да наложи несъгласие на решението.

" Истината е, че в случай че не вземем това решение, ние към този момент сме взели страна - тогава взимаме съветската страна. Да вземеш страната на агресора в едни подобен спор, морално е погрешно. Путин задоволително ясно съобщи ползите си, той сложи под въпрос съществуването на Украйна като страна и нация, съобщи, че зоните на въздействие на Русия са били незаслужено отнети. Той желае да възвърне въздействието на Руската империя, в която влиза и България ", съобщи Йовчев.

Бившият Министерство на вътрешните работи началник заподозря, че хората, които в този момент не желаят да бъде предоставена техника, след няколко месеца ще желаят бюджет за утилизиране на същите тези остарели муниции.

" Ако става въпрос за 20 млн. лева, това е смешно. Не става въпрос за това да изнасяме оръжие и да не си признаваме за това, на всеки му е ясно, че българско оръжие отива в Украйна ".

Йовчев е уверен, че мястото на България е в Шенген, а Нидерландия няма право да бъде спънка това да стане действителност.

" За следващ път ни вкарват в капан и доста от политиците са склонни и скачат в този капан. Върховенството на закона - това е блян. Нека не мислим, че върховенството на закона е единствено български проблем. Вкарат ли ни в този капан, постоянно ще измислят нещо, за което да не сме подготвени ", съобщи Йовчев.

Бившият началник на ДАНС добави, че реакцията на Румъния е била доста по-достойна от нашата. " Румъния изпрати протестна нота, имат явен проект. А ние приказваме, че това е приоритет, само че не слушам някой нещо да прави. Наивно е да имаме вяра, че някой ни е заречен нещо и то ще стане ", добави Йовчев.

Той даде образец и по какъв начин да се усъвършенства защитата по границата. Единият вид - патрулите да бъдат на две линии - първата да възпира нахлуващите мигранти, а втората да има ангажимент с трафикантите. По думите му бизнесът с незаконни мигранти по рентабилност е наедно с трафика на кокаин. Беше безапелационен, че военните нямат място да пазят границата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР