Окончателно: 18 години затвор за ревнивецЖена му гледала гаврата и

...
Окончателно: 18 години затвор за ревнивецЖена му гледала гаврата и
Коментари Харесай

Тираджия изнасили доцент с бухалка и го би до смърт

Окончателно: 18 години затвор за ревнивец
Жена му гледала гаврата и убийството, след това скрила “оръжието”

Ограбил жертвата след инквизициите

18 годни ще лежи в пандиза камионджията Илия Стоичков, който изнасили с бухалка и преби до гибел 71-годишен доцент от Института по растителни генетични запаси в Садово. Това реши дефинитивно преди дни Върховният касационен съд. Причината за зверството била, че жертвата желала от дамата на килъра секс и пари, с цел да ѝ помогне за магистратурата. Дали връзката сред двамата е била доброволна, или Иванка фактически е изнудвана, в никакъв случай няма да се разбере. Безспорно е едно - че студентката е споделила на ревностния си брачен партньор, че доцент Стефан Нейков упорства за интимна връзка и обезумелият от ревнивост Илия решил да отмъсти. Най-вероятно е желал не да убие, а да накаже преподавателя и не е предполагал, че той ще почине след жестоката разпра.

Илия Стоичков бил мирен човек, или най-малко по този начин го разказват съседите му. 45-годишният мъж работел като водач на камион. Родом е от пловдивското село, където живее дружно с родителите си, брачната половинка си Иванка, с която сключил брак през 2011 година и дребния им наследник. Работата му била такава, че отсъствал постоянно от къщи, по-често вземал курсове зад граница, с цел да изкара повече пари. Няколко години живял в Западна Европа, където работил за интернационална компания, която прокопава тунели. Никога не е създавал проблеми, не е влизал в спор с никого от селото. Напротив - постоянно бил подготвен да помогне, с каквото може. Раздавал плодове и зеленчуци от градината на по-бедните си комшии.

Съпругата му Иванка била затворена и безмълвна, не общувала съвсем с никого от селото. Двамата били щастливо семейство и никой от познатите му не предполагал, че Илия може да извърши ликвидиране. До 2 юли 2018 година Месец по-рано жена му Иванка решила да запише магистратура в Аграрния университет в Пловдив. Тя се познавала с доцент Стефан Нейков от 2005 година, когато била студентка и приключила със степен бакалавър. Според прокуратурата в оня интервал двамата имали някакви връзки, само че неразбираемо какви. Синът на преподавателя тогава бил състудент на Иванка и я срещнал с татко си. Не е ясно години по-късно дали Иванка се е обърнала към доцента пенсионер за помощ или са се срещнали инцидентно. Но той ѝ заречен против секс и пари да ѝ помогне да вземе магистърска степен. Или най-малко по този начин тя споделила на мъжа си.

Илия буен от ревнивост и решил да заложи капан на доцент Нейков. Иванка поканила преподавателя на среща отвън Пловдив - покрай Спортната зала до село Оризари. Нищо неподозиращият доцент отишъл към 22 ч. на 2 юли. Минути по-късно ненадейно на мястото дошъл и Илия, въоръжен с бухалка. Без никакви диалози, той се нахвърлил върху пенсионирания учител и почнал да го постанова. След това го изнасилил с бухалката и траял багра. По-късно правосъдните медици ще открият големи разкъсвания по тялото на жертвата. През цялото време Иванка гледала издевателствата безмълвно. След това взела бухалката, която изхвърлила на брега на река Марица. По-късно, когато мъжът ѝ бил задържан, тя показала мястото на проверяващите. Преди да си тръгнат, Илия свалил златния синджир на жертвата. Ден по-късно Иванка го продала в заложна къща в град Стамболийски.

Стефан Нейков бил в безсъзнание, двамата го натоварили на автомобила си и го откарали до Военна болница, където бил паркиран неговия автомобил и го оставили наоколо. Той бил открит към момента дишащ, само че медиците били безсилни пред тежките пострадвания на черепа и по тялото. Дъщерята на жертвата - Наталия, описа дни след убийството, че татко ѝ имал дупка на главата от ударите с бухалката.

Семейството на доцента го издирвало из пловдивския кв. “Тракия” през нощта против 3 юли, откакто той до късно не се прибрал. Внукът му донесъл страшната новина - видял автомобила на дядо си, ограден от полицейска лента. Близките на пребития до гибел възрастен мъж били шокирани от версията, че той е желал секс и пари от някогашна студентка. Според всички, които са познавали доцента, той е бил извънредно лоялен на фамилията си. Дори когато е изобретил два нови сорта зеленчуци, което му лишило години труд, ги кръстил на най-близките си. Салатата “Ира” носи името на неговата брачна половинка Ирина, а алабаша “Ники” - на сина му.
Иванка, не получи обвиняване, макар че е участвала на зверствата, а по-късно е изхвърлила бухалката и продала ограбения златен синджир. Мъжът ѝ Илия Стоичков бе упрекнат в умишленото ликвидиране на доцент Нейков и за обир. На първа инстанция той получи 20 година затвор, апелира и присъдата му беше понижена от апелативните магистрати с 2 година Близките на жертвата и обвиняването също апелираха и упорстваха за доживотна присъда.

12 години по-рано в Пловдив
Студентка и приятелят ѝ умъртвиха учител
12 години преди убийството на доцент Нейков се разиграва същата покруса и още веднъж в Пловдив. На 12 септември 2006 година Емил Атанасов и приятелката му - студентката Светлана Елкина, убиха академични учител със същите претекстове - желал секс и пари. 52-годишният лекар по роботика доцент Мирослав Маринчев бе открит заклан в двора на вилата си в село Извор. Емил и Светлана го причакали, откакто студентката му дала обещание бурна любовна нощ във вилата. Когато доцентът се появил, младата жена тръгнала към него, а приятелят ѝ го издебнал в тил и го блъснал с железна тръба. Когато Маринчев паднал на земята, Емил почнал да го удря, ритал го и по-късно почнал да го ръга с нож. По късно при аутопсията, правосъдните медици изброили 36 прободни рани. Два дни по-късно полицията разкри убийството и задържа младите пловдивчани. Двамата получиха по 15 години затвор.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР