Окончателната версия на Програмата за храни и основно материално подпомагане

...
Окончателната версия на Програмата за храни и основно материално подпомагане
Коментари Харесай

Подкрепа на повече от 600 000 души ще осигури новата Програма за храни

Окончателната версия на Програмата за храни и главно материално подкрепяне 2021 – 2027 година е изпратена на службите на Европейската комисия от Управляващия орган – Агенцията за обществено подкрепяне.

Така двете стратегии на Министерството на труда и обществената политика ще бъдат първите в България, които чакат утвърждение, откакто в Европейска комисия към този момент е изпратена и новата Програмата за развиване на човешките запаси.

Програма за храни е финансирана от Европейски обществен фонд + и националния бюджет. Тя е ориентирана към превъзмогване на материалните ограничения измежду най-уязвимите групи в обществото и към оказване на съпътстваща поддръжка за трайното превъзмогване на бедността и обществената изолираност. Предвижда се посредством нея да бъдат подкрепени повече от 600 000 лица.

За повече от 50 000 лица, които имат ежедневна потребност от приготвена и разнообразна храна и заради беднотия, изолираност и неспособност сами да обезпечават прехраната си ще бъде предоставян целогодишно топъл обяд. Над 530 000 лица с ниски приходи и в затруднена обстановка ще получават годишно пакети с съществени хранителни артикули и с хигиенични материали. За над 10 000 новородени деца от небогати фамилии ще бъде обезпечена материална поддръжка с най- нужните бебешки артикули. Програмата ще влага и в пълноценното хранене на деца от небогати фамилии, като за повече от 10 000 деца до 3-годишна възраст ще бъде обезпечен достъп до детска млечна кухня.

Програмата ще бъде свързващ детайл сред всички принадлежности за битка с бедността и общественото изключване, осъществени от Министерството на труда и обществената политика, като разпознава, подкрепя и насочва обхванатите лица към разнообразни форми на услуги за реализиране на по-високо качество на живот.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР