Окончателната програма за българското председателство на Съвета на Европейския съюз

...
Окончателната програма за българското председателство на Съвета на Европейския съюз
Коментари Харесай

България ще организира 230 събития за европредседателството, обяви министър Павлова

Окончателната стратегия за българското председателство на Съвета на Европейския съюз ще бъде призната от държавното управление до 20 декември, сподели през днешния ден отрасловият министър Лиляна Павлова на конференция в Народното събрание по тематиката, съобщи организация " Фокус ". Официалното разкриване на председателството ще е на 4 януари.

Окончателният график сочи, че в България ще бъдат проведени 230 събития за председателството, като 30 от тях ще са на най-високо равнище. На 21 септември и 23 октомври предстоят диспути по целите на председателството.

На днешния конгрес министърът на вътрешните работи Валентин Радев разгласи, че измежду тях ще е ефикасното ръководство на миграцията, като се увеличи % на връщане на нелегално пребиваващите. Според него значимо е и страните от Европейски Съюз да имат продан на информация и достъп до осведомителните си системи.

За министъра на правораздаването Цецка Цачева най-важната тематика е основаването на европейска прокуратура, като България била движеща мощ, с цел да стане тя факт. Като общ приоритет на Министерство на вътрешните работи и Министерството на правораздаването Цачева уточни попречване на радикализацията и насилствения ислямизъм, битката с тероризма, киберпрестъпността и проведената престъпност.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР