Окончателната причина за смъртта на починалата в Сливен родилка Ренета

...
Окончателната причина за смъртта на починалата в Сливен родилка Ренета
Коментари Харесай

Официално не е ясно защо е починала родилката в Сливен и няма да е ясно поне 2 седмици

Окончателната причина за гибелта на умрялата в Сливен родилка Ренета Томова не е ясна. Имаме своите съмнения, съобщи шефът на МБАЛ " Д-р Иван Селимински " доктор Велислав Петров. От думите му стана ясно, че ще трябват най-малко 2 седмици, с цел да има резултати от формалната аутопсия, която се прави в друга болница .
Единият вид е Томова да е получила белодробна емболия, стана ясно то думите на Петров. Не установихме Ренета да е имала счупени ребра и травматични увреждания , добави той и посочи, че " когато една жена ражда, изпитва мощна болежка ". Не мога да кажа по какъв начин и какво е споделила на своя другарка Ренета, сподели доктор Петров пред Нова телевизия.
По отношение на така наречен Прийом на Кристелер доктор Петров отхвърли той да е бил прилаган – употребен бил форцепс. Никога този способ не е бил препоръчван, устно сме говорили да не го употребяваме – няма заповед, тъй като всяка обстановка е друга. Натискане с лакти и скачане с колене не поддържам , сподели доктор Петров. Той отхвърли, че е било допустимо да се прави цезарово сечение, защото главата е била прекомерно напред.
Бебето на умрялата родилка Ренета Томова е добре, само че има проблем с ръчичката му. От на следващия ден стартира рехабилитация, като доктор Петров счита, че детето ще се възвърне . Той обаче не отхвърли, че при такива случаи потърпевшото дете може да остане с трайни увреждания.
Д-р Петров увери и, че болничното заведение нямало да скрие нищо по случая. Оказа се и, че лекарите, които са взели участие в израждането, не престават да са на работа, а не са пуснати превантивно в отпуск – тъй като по този начин било по-добре , съгласно шефа на болничното заведение. Той сподели това, откакто съобщи, че и те са изстрадали случая и помоли да не бъдат притискани.
Д-р Петров даде и статистика – годишно в болничното заведение се раждат по към 1300 бебета. Той съобщи, че в лечебното заведение работят експерти и прикани дамите умерено да идват да раждат.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР