Окончателна присъда за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина

...
Окончателна присъда за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина
Коментари Харесай

Окончателно: 6 г. и половина затвор за Йоан Матев, убил Георги в Борисовата градина

Окончателна присъда за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина през 2015 година Съдътреши, че подсъдимият Йоан Матев ще лежи в пандиза 6 години и половина. Решението на Върховния касационен съд идва след 8 години развой.

Преди към три години Матев беше арестуван под стража, а от 2020 година до момента е под домакински арест. Така му остава да излежи единствено част от присъдата, а точно по-малко от две години, написа 24 chasa.bg.

Причината е, че два дни под домакински арест се равняват на един задържане под стража, а интервалът в ареста е равностоен на престой в пандиза, съобщи bTV.

15-годишният Георги Игнатов бе намушкан с нож в Борисовата градина на 2 юни 2015 година Повече от година и половина нямаше арестуван. Йоан беше задържан през март 2017 година и остана зад решетките до 2020 година Самият Матев е едвам на 17 година по времето, когато е осъществено убийството.

Матев беше арестуван след към две години следствие на нападението с нож в Борисовата градина. По време на убийството на Георги, Йоан е бил малолетен и е съден като подобен.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР