Окончателна двегодишна ефективна присъда получи ученик от Лом за побой,

...
Окончателна двегодишна ефективна присъда получи ученик от Лом за побой,
Коментари Харесай

Окончателна двегодишна ефективна присъда получи ученик от Лом за побой, завършил със смърт

Окончателна двегодишна ефикасна присъда получи възпитаник от Лом за побой, приключил със гибел, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – София. По обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Монтана е влезнала в действие неоправдателна присъда от две години „ отнемане от независимост “ при „ общ “ режим на изтърпяване за К. Петков от гр. Лом за осъществено от него закононарушение по член 115, във вр. с член 63, алинея 1, т. 2 от Наказателния кодекс.

Подсъдимият Петков (на 15 години все още на осъществяване на престъплението) бил възпитаник в една от гимназиите в града и живял с майка си. Интересът му към образователния развой бил променлив, от време на време отсъствал от учебно заведение. Близо половин година преди трагичния случай бил регистриран в Детска педагогическа стая за ръководство на МПС след приложимост на алкохол и без брошура, както и за приложимост на опиати.
С потърпевшия А.В., който учел в по-горен клас, поддържали връзка посредством компютри и имали епизодични срещи по отношение на приложимост на опиати. По този мотив сред тях зародил спор, придружен и с физическа кавга от страна на А.В. по отношение на подсъдимия. За изясняване на връзките уговорили среща пред учебно заведение на 08.12.2014 година Всеки от двамата решил да отиде, съпроводен от брат си. Страхувайки се да не бъде обичай, Петков отишъл с по-големия си брат. На потегляне взели за всеки случай две отвертки.
Късно вечерта в уговорения ден четиримата се срещнали пред учебно заведение, където почнал скандал, последван от побой. Въпреки че братът на подсъдимия авансово го посъветвал да не се меси, понякога той се опитвал да го отбрани. Когато видял, че брат му не може да вземе превъзходство и е съборен на земята, К.Петков решил да му помогне. Извадил отвертка от джоба си и нанесъл удари на А.В., като единият попаднал в главата му. От нанесения удар той се свлякъл на земята. Петков се паникьосал и дружно с брат му напуснали мястото, където останали другите двама братя. Една от отвертките била изхвърлена в резервоар, намиращият се до жилищния блок на майка им, а другата се счупила по време на побоя и останала на мястото на случая.
По-малкият брат на потърпевшия А.В. повикал помощ. Пристигналите на място медицински лица неотложно го транспортирали до болница, само че макар положените старания той е умрял. Непосредствената причина за гибелта е тежка черепно-мозъчна контузия със строшаване на черепа.
От заключението на комплексната правосъдно психиатрична и психична експертиза е видно, че подсъдимият Петков е могъл да схваща свойството и смисъла на осъщественото и да управлява постъпките си, вярно е възприемал обстоятелствата, които имат значение за делото.
Присъдата е дефинитивна и не предстои на обжалване, съобщи " Фокус ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР