Околовръстният път на Павликени трябва да бъде изграден и да

...
Околовръстният път на Павликени трябва да бъде изграден и да
Коментари Харесай

Проф. Костадин Ангелов: Околовръстният път на Павликени да е водещ приоритет за МРРБ

Околовръстният път на Павликени би трябвало да бъде построен и да е измежду целите на Министерството на районното развиване и благоустройството за Великотърновски район. Това съобщи националният представител от ГЕРБ-СДС проф. Костадин Ангелов по време на приемната си за жители, както и на среща с кмета Емануил Манолов.

" Изпълнението на този инфраструктурен план е директно обвързван и със строителството на Автомагистрала " Хемус ", персонално ще слага въпроса пред управлението на Министерство на регионалното развитие ", уточни проф. Ангелов. Кметът Манолов добави, че в случай че обходът не бъде подготвен преди автомагистралата, то цялата строителна техника за " Хемус " ще минава по градските улици.

 Среща с кмета на Павликени Емануил Манолов Среща с кмета на Павликени Емануил Манолов Източник: Политическа партия ГЕРБ
Ново ВиК-трасе за водоснабдяването на с. Върбовка също е належащо в незабавен порядък, с цел да се решат проблемите с безводието през летните месеци. Планираната инвестиция е 2,1 млн. лв.. Първият транш е провиснал при предходното държавно управление, само че строителство по този начин и не стартира, защото на власт идват служебните кабинети. Междувременно строителните материали непрекъснато нарастват и слагат под риск плана.

В Павликени проф. Костадин Ангелов се срещна и с десетки поданици както на града, по този начин и на селата Горна Липница, Димча, Бутово, Патреш и други, в това число някогашни и сегашни кметове на обитаеми места. Основният подложен от тях въпрос бе обвързван с капиталовото желание за строителство на цех за каменна вата и съседен към него Топлоелектрическа централа.

Хората споделиха терзанията си от незадоволителната информация по отношение на въздействието на инвестицията върху околната среда – непорочност на въздуха, запрашеност, обособяване на нездравословни субстанции, натоварване на локалната инфраструктура от тежкия трафик.

 Приемна на проф. Костадин Ангелов в Павликени Приемна на проф. Костадин Ангелов в Павликени Източник: Политическа партия ГЕРБ
Проф. Костадин Ангелов бе безапелационен, че проблемите няма да се решат с политически заявления по медиите, а е нужна необятна и обществена социална полемика, с цел да се изяснят всички противоречиви моменти и решение да се вземе на база на обективните обстоятелства. Проф. Ангелов съобщи, че би оказал помощ за организирането на сходен конгрес и персонално ще взе участие в него, ангажирайки и специалисти за детайлно изследване на плана и за дейностите на ангажираните по проблема страни.

Жителка на Павликени показа архивни документи от родовия й списък и прикани страната да не прави никакви отстъпки към Македония по отношение на историческите въпроси, тъй като истината е на наша страна – нейният татко македонец в действителност се самоопределя като българин.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР