Около €5 000 е цената, която ще платите, ако искате

...
Около €5 000 е цената, която ще платите, ако искате
Коментари Харесай

€5 000 във Франция превръщат старата ви дизелова кола в електромобил

Около €5 000 е цената, която ще платите, в случай че желаете да превърнете остарелия си дизелов автомобил в електрически автомобил във Франция, написа Bloomberg. С повишаването на възбраните за потребление на старите и замърсяващи коли в европейските столици, някои стартират да обмислят по какъв начин да ги избегнат без да би трябвало да купуват нов автомобил против десетки хиляди евро.

Френският стартъп Transition-One е създал технология, която прибавя електромотор, акумулатори и всички нужни промени в старите модели на Fiat-Chrysler Automobiles NV, Volkswagen AG, Renault SA и PSA Group против към €8 500, или €5 000 след държавната дотация.

" Продавам технологията на хора, които не могат да си разрешат чисто нов електрически автомобил за €20 000 ", споделя създателят Аймерик Либо в изявление за организацията, направено в Renault Twingo от 2009 година, което към този момент има електромотор и акумулатори, задоволителни за пробег от 180 километра.

" Превръщаме най-продаваните модели в Европа в електрически автомобили ".

Либо чака утвърждение от френския и европейския регулатори до края на годината и ще стартира да приема предварителни поръчки още през септември, с цел да ревизира какво е търсенето.

Все по-голям брой градове на Стария континент към този момент започнаха да не разрешават по-старите дизелови коли. През идващото десетилетие още доста ще забранят колите с мотор с вътрешно горене напълно.
 Поне 12,6 милиона автомобила в Европа ще бъдат наранени от новите забрани за бензина и дизела
Поне 12,6 милиона автомобила в Европа ще бъдат наранени от новите забрани за бензина и дизела

В някои градове рестриктивните мерки към този момент са в действие

В модифицирания модел Twingo има три акумулатори - една начело и две на мястото на резервоара. Батериите са купени от продавач на части за Tesla и тежат 120 километра. Премахването на остарелия мотор и слагането на електромотора и батериите лишава по-малко от ден.

Либо е прекарал две години в създаването и в този момент търси финансиране от €6 милиона за построяването на цех с потенциал до 4 000 автомобила годишно.

Разбира се, неговата компания не е единствената, която се занимава с сходна преправка. Останалите обаче са съсредоточени върху по-заможните клиенти с ретро модели. Transition-One подхваща различен метод и към този момент технологията е съвместима с редица дребни градски модели, в това число Citroen C1, Peugeot 107, Fiat 500, Toyoga Aygo, Twingo II, Volkswagen Polo и други.

" Ако крайната цел е да понижим замърсяването, всички решения би трябвало да са на масата ", споделя Либо. " Новите коли не са задоволителни ".
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР