Около водните басейни ще има краткотрайна мъгла. Минималните температури ще

...
Около водните басейни ще има краткотрайна мъгла. Минималните температури ще
Коментари Харесай

Температурите се повишават в неделя

Около водните басейни ще има краткотрайна мъгла. Минималните температури ще бъдат сред 3° и 8°, в обособени котловини и по-ниски и там ще се образува слана; в София към 2°. През деня ще бъде най-вече слънчево, след обяд с раздрана висока и междинна облачност. Ще духа слаб до сдържан югозападен вятър и с него ще продължи преносът на топъл въздух. Температурите ще се покачат още и оптималните ще бъдат сред 22° и 27°, в София – към 22°.

В Пловдив и Асеновград ще бъде слънчево, с раздрана облачност. Сутринта ще е студено, с минимални температури към 5°, а по обяд термометърът ще демонстрира до 24°. 

Атмосферното налягане ще се намалява и ще бъде по-ниско от междинното за септември.

Над планините

ще бъде най-вече слънчево, след обяд с раздрана междинна и висока облачност. Ще духа мощен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 16°, на 2000 метра – към 8°.

Над Черноморието

ще бъде най-вече слънчево. Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са сред 18° и 21°. Температурата на морската вода е от 17° до 22°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 18 мин. и залязва в 19 ч. и 18 мин. Продължителността на деня е 12 ч. и 0 мин.

Луната в София изгрява в 6 ч. и 27 мин. и залязва в 19 ч. и 26 мин. Фаза на луната: един ден преди новолуние.

В понеделник

с най-вече сдържан югозападен вятър стоплянето ще продължи: минималните температури ще са сред 7° и 12°, а оптималните – сред 24° и 29°. Над по-голямата част от страната ще има раздрана висока и междинна облачност, която над крайните северозападни региони ще се усилва и вплътнява. По-късно денем там ще стартират превалявания от дъжд.

Във вторник

южният вятър ще се усили. Облачността ще е променлива, по-често забележителна, ще има и превалявания, на повече места в Западна и Южна България.

Повишава се вероятността за местни интензивни превалявания, гръмотевици и краткотрайно увеличаване напразно. Ще остане топло за края на септември с минимални температури сред 11° и 16° и оптимални от 21°-22° в западните региони до 29°-30° в източните.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР