Около училищата в Благоевград е много лесно да се намери

...
Около училищата в Благоевград е много лесно да се намери
Коментари Харесай

Ученици в Благоевград: Лесно се намира дрога около училищата


" Около учебните заведения в Благоевград е доста елементарно да се откри дрога ", това описаха гимназисти от регионалния център пред Българска национална телевизия.

Дванадесетокласниците, наречени Мартин и Никола, споделиха, че нееднократно са получавали предложения, както от дилъри отвън учебното заведение, по този начин и от техни другари, които към този момент са се срещнали от близко със зависимостта от опиатите.

" Навъртат се. Наблюдавал съм ги около бараките, зад оградата, някои стоят извън и привикват възпитаници или авансово се схващат по телефона, се обаждат ", изясни Мартин.

" Доколкото знам, отиват нанякъде, разменят си парите, ръкостискат се с едно пакетче дрога и са подготвени ", прибавя Никола.

Директорът на Националната филантропична гимназия в Благоевград Марин Митов неведнъж е подавал сигнали в полицията за продажба на опиати в региона на учебното заведение. В един от случаите, самият той е станал очевидец на договорка.

" Аз ги хванах до момента в който разменят нещо наоколо до колата, до която бях паркирал. Просто отидох до колата и ги видях ", сподели Митов.

Основните жертви на дилърите са децата, върху които не се упражнява наставнически надзор, както и такива, които имат поведенчески проблеми.

Пазарът на опиати в Благоевград главно е залят с канабис, който и коства по-евтино. Модерна е и синтетичната дрога, добави Българска национална телевизия.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР