Около стотина сестри се събраха на протест точно в 12

...
Около стотина сестри се събраха на протест точно в 12
Коментари Харесай

Медицински сестри протестираха в Стара Загора

Около стотина сестри се събраха на митинг тъкмо в 12 часа на площада пред общината в Стара Загора. Основните им претенции са за нарастване на главната работна заплата в размер на две минимални работни заплати за всички медицински експерти. Те упорстват да няма търговски сдружения в опазването на здравето, да се върнат медицинските стандарти и да има явен правилник за спомагателните хонорари и техния размер според от работната натовареност.

Протестиращите се надяват настояванията им да бъдат чути от държавното управление и да се подхващат ограничения. Миналата година с подписка са желали нощният труд да се заплаща с 2.50 лв. на час , само че резултат от нея към момента няма. Сестрите споделят, че тук-там ставката за нощен труд е 1 лев на час, а има болнични заведения, в които тя 50 стотинки на час.
Те са безапелационни, че в случай че не се вземат ограничения съсловието им ще се изгуби. “Това е неприемливо. В едно поделение, където сестрите би трябвало да са 15 по щат, сега работят по 5”, безапелационни са медицинските експерти. Сред протестиращите имаше и лекари, които поддържат сестрите и считат, че една от аргументите за приключването на медицински фрагменти от България е ниското им възнаграждение, което е неприлично за квалификацията им.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР