Около резервоара над с. Мало Бучино все още не се

...
Около резервоара над с. Мало Бучино все още не се
Коментари Харесай

Все още няма и следа от строеж на водопровод от Мало Бучино до Перник

Около резервоара над с. Мало Бучино към момента не се правят никакви действия по построяването на тръбопровод, нито се виждат докарани тръби. Това е посочила инспекция на екип на " Дневник ".

На осмия ден след шумно оповестения на 18 януари екшън проект персонално от премиера Бойко Борисов за транспорт на вода от Рила през София за Перник, там е единствено пазача на резервоара, откъдето би трябвало да стартира незабавният градеж на тръбопровод с дължина 13,5 км, по който да стигне вода от бент. " Белмекен " до Перник.

Министърът на стопанската система Емил Караниколов даде обещание този нов тръбопровод да се построи за по-малко от 45 дни, като щяло да се работи непрекъснато от над 10 екипа.

Цената на водопровода с дължина 13,5 км е към 25 млн. лв.. Няма да се организира социална поръчка за фирма-изпълнител, тъй като " нямаме време за процедури и за публични поръчки ", аргументира се Караниколов. И добави, че към този момент е определено кой ще свърши работата - държавното дружество " Монтажи ".

За вторник (28 януари) е планувана изключително съвещание на Столичния общински съвет, на което би трябвало да се гласоподава предлагането на държавното управление рилската вода да премине през софийската ВиК мрежа. Това е законната процедура и в случай че предлагането се одобри, съгласно плановете на Караниколов водопроводът би трябвало да е подготвен най-рано при започване на март. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР