Около половината от всички европейци може да са били изложени

...
Около половината от всички европейци може да са били изложени
Коментари Харесай

241 млн. европейци може да са били изложени на дезинформацията на Русия

Около половината от всички европейци може да са били изложени на дезинформация, проведена от свързани с Русия профили в обществените мрежи, преди изборите за Европейски парламент, демонстрира разбор.

Доказателства за 6 700 така наречен " неприятни участници ", публикуващи задоволително наличие, с цел да доближат до 241 млн. консуматори, са били открити от откриватели, проучващи мащаба на опасността, прецизира английският в. " Гардиън ".

Не е имало " универсално " наличие, само че основаният на локално ниво материал е бил популяризиран, с цел да сътвори роман за всяка страна членка на Европейски Съюз, демонстрира изследването, което е обхванало 10-дневния интервал сред 1 и 10 март.

Авторите на отчета са разкрили съответни доказателства за злонамерени участници, опитващи се да оформят характерни новинарски събития в Европа, в това число дебатите за това дали английският парламент би трябвало да поддържа съглашението за Брекзит на Тереза Мей, по време на което интензивно се е разпространявало разделящо наличие.

На 4 март 2019 година публикация, оповестена от френския президент Еманюел Макрон за бъдещето на Европа, е предизвикала 79% нарастване на интензивността в границите на 24 часа от профили, множеството популяризиращи или споделящи наличие, пробвайки се да дискредитират концепциите му.

В Германия акцентът е бил подложен върху построяването на разделящ роман по отношение на имиграционната политика в резултат на сирийската бежанска рецесия и възхода на крайнодясната партия " Алтернатива за Германия ".

Дезинформацията е била разгръщана посредством автоматизирани ботове, програмирани за събиране на характерни текстове, както и от хора, които от време на време употребяват програмен продукт, с цел да споделят посредством голям брой профили по едно и също време и евентуално заобикаляйки логаритми за разкриване на ботове.

Компанията, която е провела проучването - компанията за онлайн сигурност SafeGuard Cyber, съобщи, че разполага с база данни за повече от 500 000 известни профила на тролове и ботове и е уверена в техните съветски връзки, макар че това не може да бъде без значение доказано от " Гардиън ".

Британският еврокомисар сър Джулиан Кинг съобщи, че доказателствата " акцентират заплахите от дезинформацията онлайн ".

Той сподели: " Злонамерени артисти, без значение дали са държавни или недържавни, няма да се поколебаят да употребяват интернет, с цел да се опитат да въздействат и да се намесват в нашите демократични процеси. През миналата година постигнахме доста за противопоставяне на тази опасност. Но повече би трябвало да се направи от всички страни, в това число от огромните интернет платформи - жизненоважно е да подсигуряваме сигурността на нашите избори ", разяснява Кинг. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР