Около половината от устройствата за видеонаблюдение на изборите в неделя

...
Около половината от устройствата за видеонаблюдение на изборите в неделя
Коментари Харесай

Георги Тодоров: Около половината от устройствата за видеонаблюдение на изборите не са предавали на живо преброяването на бюлетините

Около половината от устройствата за видеонаблюдение на изборите в неделя не са предавали онлайн преброяването на бюлетините. Излъчване в действително време е имало в 6500 секции от общо 12 000. Това сподели министърът на електронното ръководство Георги Тодоров пред NOVA.

Той добави, че от на следващия ден стартира поетапното качване на записи от секциите. На места не е имало нито лъчение, нито запис. Не са регистрирани хакерски офанзиви към платформата за онлайн предаване.

„ Там където е задействано техническото устройство е задействано освен да излъчва онлайн, а и да записва. Записите ще бъдат качени на платформата video.bg след култивиране на резултатите от изборите от страна на „ Информационно обслужване ". Най-вероятно от на следващия ден поетапно ще стартираме устройство по устройство да смъкваме записите, с цел да се качат в платформата ", изясни Тодоров.

По думите му неизлъчване на броенето на бюлетините може да се дължи на 2 аргументи - или слаб интернет, или неактивиране на техническото устройство от страна на членовете на СИК.

„ Лично следих процеса в най-пиковия миг. На доста места няма проблеми, само че просто членовете на комисиите не са присъединили камерата. В организацията на процеса бяхме планували в деня за размисъл да се създадат проби на всички устройства от страна на секциите. Те бяха сполучливи. Имаше единствено 5 устройства с недостатък, като ги подменихме. В събота, когато организирахме тестванията със СИК, сме записали над 11 300 дейни устройства. В неделя цифрата е друго. Законът в този случай мълчи. С последните промени в Избирателния кодекс беше решено Министерски съвет да дава отговор за техническото застраховане. Смятам, че служебният кабинет се оправи с този неуместно къс период и обезпечи устройства и платформа, през която да се излъчва видеото ", посочи министърът на електронното ръководство.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР