Около половината от устройствата за видеонаблюдение на изборите в неделя

...
Около половината от устройствата за видеонаблюдение на изборите в неделя
Коментари Харесай

Половината от устройствата за видеонаблюдение не са предавали на живо преброяването на бюлетините

Около половината от устройствата за видеонаблюдение на изборите в неделя не са предавали онлайн преброяването на бюлетините.

Излъчване в действително време е имало в 6500 секции от общо 12 000.

Това сподели министърът на електронното ръководство Георги Тодоров в ефира на Нова телевизия.

Той добави, че от на следващия ден стартира поетапното качване на записи от секциите, където броенето не е излъчено онлайн.

На места не е имало нито лъчение, нито запис.

„ Там където е задействано техническото устройство е задействано освен да излъчва онлайн, а и да записва. Записите ще бъдат качени на платформата video.bg след култивиране на резултатите от изборите от страна на „ Информационно обслужване ”.

Най-вероятно от на следващия ден поетапно ще стартираме устройство по устройство да смъкваме записите, с цел да се качат в платформата ”, изясни Тодоров.

По думите му неизлъчване на броенето на бюлетините може да се дължи на 2 аргументи – или слаб интернет, или неактивиране на техническото устройство от страна на членовете на СИК.

„ Лично следих процеса в най-пиковия миг. На доста места няма проблеми, само че просто членовете на комисиите не са присъединили камерата.

В организацията на процеса бяхме планували в деня за размисъл да се създадат проби на всички устройства от страна на секциите. Те бяха сполучливи. Имаше единствено 5 устройства с недостатък, като ги подменихме.

В събота, когато организирахме тестванията със СИК, сме записали над 11 300 дейни устройства. В неделя цифрата е друго.

Законът в този случай мълчи. С последните промени в Избирателния кодекс беше решено Министерски съвет да дава отговор за техническото застраховане.

Смятам, че служебният кабинет се оправи с този неуместно къс период и обезпечи устройства и платформа, през която да се излъчва видеото ”, посочи министърът на електронното ръководство.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР