Около осем часа сутринта на 25 декември 2021 г. 21-годишен

...
Около осем часа сутринта на 25 декември 2021 г. 21-годишен
Коментари Харесай

Какво се случва с мъжа, опитал да убие Елизабет Втора

Около осем часа сутринта на 25 декември 2021 година 21-годишен мъж от Саутхемптън на име Джасвант Чайл се пробва да нахлуе в замъка Уиндзор, където в този миг се намира и кралица Елизабет Втора. Той мигновено е задържан, а в края на предходната седмица получи и окончателната си присъда.
 Летище във френския град Льо Туке, което ще носи името на Елизабет Втора
Как французите ще почетат Елизабет Втора

Интересно решение

Чайл стана първият човек, арестуван и съден за държавна измяна на Острова в последните 40 години. Централният углавен съд му издаде присъда от девет години, която ще бъде разграничена сред психиатрично заведение и затвор. А след приключването й ще остане под особено наблюдаване още пет години.

" Чайл планираше дейностите си от няколко месеца и малко преди арестуването му желанието му да аргументи сериозна щета или да убие кралицата беше ясно ", сподели в изказването пълководец Доминик Мърфи от организацията за битка с тероризма.

Jaswant Singh Chail: Man who took crossbow to 'kill Queen' jailed
See More...
— W.L.N. 24 (@WLN24_Official)
Осъденият е носел черни облекла и железна маска и е бил въоръжен със зареден арбалет. Смята се, че той е влезнал в пространствата, като се е качил по стените, заобикалящи античния палат с въжена стълба. Само професионализмът и бързата реакция на служителите на реда са предотвратили съществени последици за кралицата и останалите в замъка Уиндзор, оповестява CNN.

Според изданието, той споделил на чиновниците: " Тук съм, с цел да убия кралицата ", преди да бъде задържан. Полицията добавя в свое изказване, че Чайл е популяризирал видео, в което приказва за желанието си да нарани кралица Елизабет малко преди ареста си и е възнамерявал усърдно нападението.

" Доказателствата, открити от офицерите, демонстрират, че той е таил неприятни усеща към Британската империя поради отношението й в предишното към индийския народ и проектът му да убие кралицата е бил воден от желанието му да се насочи към знак на империята - монархията ". Освен това преди време Чайл е  кандидатствал да се причисли към въоръжените сили като евентуално средство за приемане на достъп до кралското семейство.
 Елизабет Втора и обичаният ѝ сандвич
Любимият сандвич на Елизабет Втора

Кралицата го е обожавала от дете

Процесът против Чайл бе зад затворени врата, а според Associated Press той се е извинил в правосъдната зала на крал Чарлз и останалите кралски особи за  " обезпокоението и тъгата ", които им е предизвикал.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР