Около обсъжданията за минималната работна заплата се стигна до скандал

...
Около обсъжданията за минималната работна заплата се стигна до скандал
Коментари Харесай

Синдикатите заплашиха с национален протест, ако няма увеличение от следващата година

Около разискванията за минималната работна заплата се стигна до скандал в Народното събрание. Предложението на Българска социалистическа партия за нарастване посредством промени в Кодекса на труда не беше прегледано на второ четене, откакто болшинството отхвърли удължение на работното време. Не се одобри и пренасяне на точката като втора, вместо девета, оповестява " Нова телевизия ".

Синдикатите заплашиха с народен митинг, в случай че няма нарастване от идната година.

„ Българска социалистическа партия предложихме 50% от междинната работна заплатата да бъде ставката за минималната и то от 2023 година. На първо четене нашето предложение мина с цялостна поддръжка, сред първо и второ четене Политическа партия оповестиха, че желаят да се отнеме клас прослужено време, ексклузивен труд, нощен труд, т.е. всичко, което се заплаща в допълнение. Ако се направи това, заплатата ще падне даже под минималната настояща работна заплата. Правим това изказване, с цел да знаят всички български жители кой за чии права се бори и кой зад кой застава. Ние от Българска социалистическа партия заставаме зад всички работещи хора ”, съобщи още Нинова.

„ Не успяхме в зала, макар желанието ни да преместим точката като втора, с цел да я разгледаме сега. Като 9 точка няма да бъде прегледана в границите на тази седмица. Вече става въпрос за разглеждане след Нова година ”, съобщи Искрен Арабаджиев от Политическа партия.

„ Утре има съвещание на НСТС. Правителството би трябвало да усили минималната работна заплата. Нека този напън, който се оказва през днешния ден, да бъде оказан на следващия ден на НСТС ”, съобщи Деница Сачева от ГЕРБ.

„ При неслучване на този развой, КНСБ декларира подготвеност за протестни дейности в доста огромни мащаби ”, сподели Тодор Капитанов от КНСБ.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР