Около момента с избирането на управител на БНБ се наруши

...
Около момента с избирането на управител на БНБ се наруши
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Асен Василев направи бюджета на дреб

Около момента с избирането на шеф на Българска народна банка се наруши връзката. Те знаеха доста преди нашето предложение, че Каримански ще бъде наша кандидатура. Кирил Петков е обиждал Каримански с изключение на в телефонен диалог и пред мен в Министерски съвет. Това съобщи в предаването " Седмицата " по Дарик ръководителят на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов.

Асен Василев също направи сходно нещо, само че него ще го опиша различен път, тъй като касае мен. Те нямат нюх за хора. Темата с РСМ не е популистка, а национална. Проблемът с РСМ ние го слагаме обществено от 4 месеца, а на съдружни препоръки от 6 месеца. Това е тематика, по която всички са единни. Предупредихме ги, че по тази тематика ще счупят обединението, а настрана Асен Василев направи бюджета на дреб, добави той.

Петков се пробва да пренебрегва неспазването на контракта с РСМ, разяснява още ръководителят на ПГ на " ИТН ". " Той търси разновидности да заобиколи контракта и да вдигне ветото. На Петков не е нужно Народно събрание, с цел да се вдигне ветото и може еднолично да го направи. За желанията на Кирил Петков има паметни мемоари и мейли ".

Тошко Йорданов продъжли с разкритията, като заяви, че Петков е заявявал, че Весела Чернева отива от негово име на срещи. Всичко, което споделя Балабанов е правилно, добави той. Йорданов сподели, че това на листа показан от Балабанов е почерка на Кирил Петков. Той попита какъв е смисълът от конституцията, откакто непрекъснато се нарушава, Петков я е нарушил още когато е бил назначен за длъжностен министър.

В съдружното съглашение има част и външна политика и тази част не се съблюдава, заключи Йорданов. " Те счупиха обединението, неспазвайки съглашението. Ние това го твърдим от месеци, Трифонов имаше статуси, имахме изказвания, външният министър сподели, че има две външни политики, кое наше държание е изненадващо ", попита той.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР