Около мемориала е монтирана предпазна ограда и служителите очакват премахването

...
Около мемориала е монтирана предпазна ограда и служителите очакват премахването
Коментари Харесай

Мемориалът на Конфедерацията ще бъде премахнат през следващите дни от Националното гробище в Арлингтън

Около мемориала е инсталирана защитна ограда и чиновниците чакат премахването да завърши до 22 декември, се споделя в имейл от Националното гробище в Арлингтън. По време на премахването околният пейзаж, гробовете и надгробните плочи ще бъдат предпазени, споделиха от Националното гробище в Арлингтън.

Губернаторът на Вирджиния Глен Йънгкин не е склонен с решението и възнамерява да реалокира паметника в New Market Battlefield State Historical Парк в долината Шенандоа, сподели говорителката на Йънгкин Маколи Портър.

През 2022 година самостоятелна комисия предложи мемориалът да бъде отстранен като част от окончателния си отчет до Конгреса по отношение на преименуването на военни бази и активи, които означават Конфедерацията.

Статуята, открита през 1914 година, включва бронзова жена, увенчана с маслинови листа, стояща на 32-футов фундамент, и е проектирана да съставлява американския юг. Според Арлингтън дамата държи лавров венец, лост за плуг и кука за резене, с древен надпис в краката й, кой...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР