Около Макрон се е образувала токсична среда“. Еманюел Макрон се

...
Около Макрон се е образувала токсична среда“. Еманюел Макрон се
Коментари Харесай

Заплахата е навсякъде. Защо европейските лидери се страхуват за живота си?

Около Макрон се е образувала „ токсична среда “.

Еманюел Макрон се опасява за личната си сигурност. И не става въпрос единствено за въображаемата „ съветска опасност “. По време на двата си президентски мандата той трябваше непрекъснато да ускорява сигурността поради непопулярни решения. Ситуацията става заплашителна и за други западни водачи. Откъде да чакат неприятности? -

Рискове за президента

Както се отбелязва в списание “Мариана ”, персоналната защита на Макрон е попълнена с няколко здрави чиновници, които се отличават от останалите. В президентския конвой към този момент има и повече съпътстващи мотоциклети. Службата за сигурност на Елисейския замък мина в режим на алена паника, оповестиха осведомени източници на изданието.

Особено безпокойствие буди идното посещаване на френския водач в Украйна. В чужбина той носи бронежилетка под сакото си, само че този път могат да употребяват и самолети за ранно предизвестие и изтребители “Рафал ”. През февруари визитата в Киев беше отсрочено, евентуално от съображения за сигурност.

Макрон счита Русия за главен източник на опасност. Напоследък той деликатно изследва отчети за осведомителни войни, акцентират медиите. Казват, че президентът е изгубил самообладание и желае съответни дейности. Ежедневно се организират срещи с представители на Главна дирекция „ Вътрешна сигурност “, външното разузнаване и службата за отбрана от цифрови непознати намеси. Министерството на външните работи постоянно организира срещи за противопоставяне на дезинформацията от „ враждебни страни “.

" Синдром на Кенеди "

В същото време Макрон е обезпокоен от недоволството на личните си жители. След митингите на „ жълтите жилетки “ сигурността беше доста засилена и съществуващите запаси бяха реорганизирани. Според Брижит Макрон брачният партньор ѝ има „ синдром на Кенеди “. В същото време по време на обществени изяви френският водач поддържа връзка с хората по свое убеждение, показва “Мариана ”.

Неведнъж са се опитвали да провеждат опити за ликвидиране на Макрон. През 2017 година полицията арестува 23-годишен националист от град Аржантьой: той искаше да простреля президента с автомат " Калашников " по време на церемониал в чест на Деня на Бастилията. По личното му самопризнание, той също възнамерявал да нападна „ мюсюлмани и араби “.

Членове на крайнодясната група “Баржол ” възнамеряваха да нападат Макрон през 2018 година, по случай стогодишнината от края на Първата международна война. Те възнамерявали да се смесят с тълпата, да се приближат до президента и да го намушкат с керамичен нож. В къщата на един от тях служителите на реда разкрили и леко оръжие и муниции. Трима са изпратени в пандиза. Съдът се ограничи до една условна присъда, девет подсъдими бяха оправдани.

Миналата година френският водач беше атакуван на гала в чест на Хаитянската гражданска война от 1791-1804 година в Тусен Лувертюр. Близо до Шато дьо Жу хората бяха излезли на митинг против пенсионната промяна. Когато Макрон отлиташе с хеликоптер, един от протестиращите стреля с газов револвер в неговата посока. Той беше 20-годишен ляв дърводелец. Той сподели, че желае да " провокира " президента и да даде да се разбере, че французите не са съгласни с неговата политика.

Токсична среда

Инициативата за изпращане на западни войски в Украйна, препоръчана от Макрон, освен не срещна огромна поддръжка измежду съдружниците, само че и провокира отвращение в страната. От това се възползва опозицията – Марин льо Пен и Жан-Люк Меланшон. В обществото не престават полемиките към непопулярните обществени промени.

Заплахите на радикалните ислямисти не би трябвало да се подценяват. „ Френските разследващи служби евентуално разполагат с информация, че групировките на “Ислямска страна ” или “Ал-Кайда ” приготвят опит за ликвидиране “, отбелязва Николай Топорнин, доцент от катедрата по европейско право в МГИМО. „ Страната има много огромна диаспора от имигранти от Близкия изток. Има хора, които могат да склонят другите към разнообразни типове насилствени дейности, в това число физическото премахване на президента ”, добавя специалистът.

В същото време силите за сигурност обръщат от ден на ден внимание на френските радикали. Левите и десните екстремисти са по-малко забележими, прибавя специалистът. Освен това се ориентират по-добре в политическата конюнктура.

„ Те имат връзки, спящи кафези и сътрудници на въздействие. Тоест обстановката е много тревожна. Мисля, че това се отнася освен за Макрон, само че и за водачите на други огромни страни – Олаф Шолц да вземем за пример или може би ръководителите на Европейския съюз. Опит за ликвидиране на президента на Франция или канцлера на Германия би имал изключително значение за всяка екстремистка група.Такова закононарушение би отекнало в целия свят “, акцентира Топорнин.

Макрон прави прекалено много внезапни изказвания, споделя Владимир Оленченко, чиновник на Центъра за европейски проучвания към ИМЕМО на РАН. Във вътрешната политика той на процедура се опълчи на популацията.

" Това се вижда в връзките му със земеделците. Той не желае да влиза в разговор с тях и се изрича меко казано отрицателно за тях. Няма съгласие с други пластове на обществото. Например със стачкуващите транспортни служащи - той също не желае да приказва с тях. Няма контакти с опозицията, която остро го подлага на критика в Народното събрание ”, изяснява политологът.

В същото време Макрон е извънредно нападателен във външната политика. Той на процедура приканва към война в Украйна със силите на НАТО, прибавя специалистът. Френският водач схваща, че изпраща отрицателни сигнали към света и се тормози от отговорността за това. Около него в страната се е образувала токсична и искрено враждебна среда.

Превод : В. Сергеев

Източник: РИА Новости

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед9325Георги Първанов за триумфите на КНР и нейния интернационален авторитетАлтернативен Поглед540398Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед172258Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед33165Георги Първанов: Това не е моята ера! Това не е положителното бъдеще за света!Алтернативен Поглед24990Георги Първанов: Такова нещо не е имало в българската политика - антипарламентаризъм, антиполитика!Алтернативен Поглед540398Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед172258Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед166826Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед135050Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед130489Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАвторски:ПоследниНай-четениПроф. Иван Ангелов8723Напрежението сред НАТ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР