Около индустриалните зони край Пловдив е напът да се оформят

...
Около индустриалните зони край Пловдив е напът да се оформят
Коментари Харесай

Ражда се първи град в България за чужди работници

Около индустриалните зони край Пловдив е напът да се оформят нещо, като миниградчета за непознати служащи.

В Пловдив всеобщо се търсят здания за настаняване на служащи от трети страни. Зданията ще се употребяват за общежития на чужденците, намерили прехранване у нас, заяви изпълнителният шеф на клъстър " Тракия икономическа зона "  Катя Стайкова по време на стопански конгрес в града под тепетата, предава Plovdiv24.bg.

" Повечето фабрики имат потребност от общежития. Само в зона " Марица " има над 80 завода с хиляди наети. Всички служащи живеят в Пловдив. В бъдеще би трябвало да се работи в посока създаване на цялостна обществена инфраструктура, като наоколо до заводите се създадат жилища, детски и образователни заведения, поликлиника и да се пусне шатъл до Пловдив. Аз ги назовавам сателитни градчета " - сподели Стайкова.

Ако концепцията за сателитни градчета бъде осъществена, в самия Пловдив трафикът ще спадне фрапантно, а въздухът ще бъде по-чист. Сега всяка компания употребява автобусен превоз за транспорт на служащите си, само че, в случай че се направи и плануваният железопътен кръг, това също би било в изгода както на хората, по този начин и на Пловдив.

Заводите в ТИЗ не престават да имат потребност от чиновници с механически специалности, хора със поминък. Това е и една от причините ръководството на зоната да си сътрудничи с пловдивската Професионална гимназия по машиностроене.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР