Около или дори над 80% от всички пациенти, поставени на

...
Около или дори над 80% от всички пациенти, поставени на
Коментари Харесай

Истината за механичната вентилация по време на COVID

Около или даже над 80% от всички пациенти, сложени на механично обдишване с анестезия, са умряли, ето за какво

Как механичната вентилация по време на Коронавирус погуби повече хора, в сравнение с избави? На този въпрос отговор пробва да даде, чиято последна обява сочи, че това е била една от най-лошите практики по време на пандемията, а повода за всеобщото им прилагане евентуално се крие в напътствията на СЗО.

Още повече, че точно това, че тези инструкции бяха пациентите с коронавирус да се поставят на вентилатори докара до дефицит на кревати в лечебните заведения в ранните месеци и надлежно до суматоха за сигурността на здравната система. А като продължение  и до неуместните така наречен „ локдауни ”, при които хората по света бяха принудени да седят вкъщи си и да не излизат – нещо, което докара до банкрута на хиляди бизнеси и до утежняването на психическото и физическото здраве на милиони.

Както е видно, се следи резултатът на доминото – една неприятна политика, води до друга още по-лоша, а тя – до трета – чудовищна. Какво написа доктор Меркола?

До май 2020 година беше ясно, че общоприетата процедура при лекуване на пациенти с Коронавирус бе да бъдат поставяни те на машинален вентилатор, а точно те са изпълнителите на условната смъртна присъда (1) . Още през април (2) същата година „ Бизнес Инсайдър ” заяви, че 80% от коронавирус пациентите в Ню Йорк, който са поставяни на механична вентилация, са умряли. Това в действителност още тогава накара мнозина доктори да стартират да задават въпроси.

Асошиейтед Прес (3) също публукува сходен отчет от Китай и Англия. В първата от двете цифрата стои на 86%, а във втората – 66%. Данни, предоставени от адв. Томас Ренц през 2021 година пък сочат, че в лечебните заведения в щата Тексас, 84.9% от пациентите са умряли след повече от 96 часа (4 денонощия) на вентилатор (4) . Най-ниската фигура, която е известна обществено за тази черна статистика е 50% (5) . Така че цифрата е някъде сред 50 и 86% от всички пациенти, сложени на вентилатор. Сравнено с историческите данни за останалите пандемии през годините, където то е сред 30 и 40%.
Вметка
Междувременно доктори от Чикаго оповестиха (6), че реализират „ в действителност незабравим ” резултат с различен способ за обдишване – така наречен високодебитни кислородни назални канули. В прессъобщение от този интервал написа следното (7) :
„ Тази технология съставлява тръбички, които се слагат в носа и са неинвазивни. През тях минава огромно количество топъл О2 с влага, който влиза в носа и дробовете. Екип от Университета в Чикаго е направил опит, при който 24 коронавирус пациенти с проблеми с дишането са били третирани по този метод, вместо да бъдат сложени на вентилатор. Резултатът е, че след 10 дни, единствено един от тях се е нуждаел от интубация, другите са се възстановили. Истината е, че би трябвало да заобикаляме интубацията, споделя доктор Томас Шпигел от UChicago Medicine’s ED. „ Повечето ни сътрудници в града вършат това, само че се надявам още повече лечебни заведения да погледнат тази технология по-отблизо ”

Екипът от UChicago също поддържаше техниката „ пронинг ”, при която човек ляга с лицето надолу и по този метод автоматизирано се подобраява обръщението на О2 в кръвта. Въпреки тези явни индикации, че механичната вентилация освен не оказва помощ, а е пагубна за човешкия организъм, и до ден-днешен тя продължава да се практикува. Защо?
Китай, СЗО и нервността с вентилаторите
На 30 септември в своя публикация журналистът Джордан Шахтел (8) разказва по какъв начин Китай и СЗО са основали и обработили добре концепцията, че механичната вентилация е верният и необходим отговор на Коронавирус.

“В ранния март 2020 година, когато коронавирус разкъсваше Западна Европа и алармата към този момент звучеше в Съединени американски щати, СЗО разгласява своите „ рекомендации ” и „ правила ” за битка с Коронавирус, написа журналистът (9) .

Цитирайки експертиза, „ основана на това, което знаем до момента за обстановката в Китай, СЗО предложи механична вентилация за ранна намеса при лекуването на новото заболяване. Препоръката? Бързо, в случай че не и незабавно, да се слагат позитивните и симптоматичните на вентилатор (10) .

Според китайския експертен консенсус „ механичната вентилация би трябвало да е първият избор при лекуване на хора със междинен и сериозен респираторен дистрес ”. СЗО поддържа това мнение и акцентира още, че „ потреблението на други, по-неинвазивни машини, може да докара до разпръскването на аерозоли, които евентуално биха могли да заразят с вируса здравните служащи ”.

Да, вярно прочетохте. Това е главната причина за потреблението на механичната вентилация – да се изолира вирусът вътре в машината, с цел да не се разреши аерозолното му предаване. Нищо, че здравните лица носят маски. Ако сте пропуснали тази вест през 2020 година, не сте сами – на процедура всички са я пропуснали, само че ето я.

Което е по-странно – до момента в който в Съединени американски щати започнаха още тогава бързо да се доставят с вентилатори, Китай стартира да разчита на тях все по-малко и стигна до там, че стартира да ги разпродава на пазара в големи количества. Както написа Шачтел: „ Китай трупаше благосъстояние, произвеждайки и изнасяйки вентилатори, доста от които не работеха вярно и даже причиняваха гибелта на пациентите ” (11) .
Вентилация и анестезия
Че вентилацията и упойката са употребявани за да се отбрани медицинския личен състав, оповестява даже и Уол Стрийт Джърнъл в своя публикация от 20 декември 2020 година (12)

„ Миналата пролет, когато малко се знаеше за вируса, докторите нормално превантивно поставяха пациенти на вентилатори или им даваха мощни упойки, които от години не се употребяват в системата. Целта беше да се предпазят съществено болните и да се предпазят лекарите и медицинските сестри.

Миналата пролет докторите слагаха на вентилатор пациентите частично, с цел да лимитират болестта във време, в което не беше ясно по какъв начин се предава вирусът и когато защитните маски бяха в лимитирани количества. Лекарите можеха да употребяват и други способи за обдишване, които не изискват рискована анестезия, само че ранните отчети сочеха, че пациентите могат, до момента в който дишат, да разпръскват заразни аерозоли във въздуха. „ Интубирахме заболели пациенти доста от рано. Не за самите пациенти, а с цел да направляваме епидемията и да спасим други пациенти. Това беше извънредно ”, споделя доктор Тиодор Ивашина от Университетската болница в Мичиган.



Всичко става още по-брутално, когато се има поради, че доста от така наречен „ Ковид случаи ” са пациенти, които просто са били с позитивен PCR тест – какъв брой тъкмо е тест PCR технологията, можете да прочетете ТУК.

Хора с позитивен тест, без значение дали заболели, или не, са били интубирани в Съединени американски щати, а евентуално и по целия свят поради протоколите на СЗО. Вентилатори за заболели и за здрави – без значение от това, че на този стадий е било изрично ясно, че те не работят, както се чака, а по-скоро имат противоположен резултат. Да, и това прочетохте вярно.
Финанси
Други пък акцентират и финансовите облаги за лечебните заведения, в тази ситуация в Съединени американски щати. В началото на април 2020 година фамилният доктор от Минесота и щатски сенатор Скон Дженсън изясни ( 15) :

„ Medicare откри, че в случай че има признат с Коронавирус пациент, болничното заведение получава 13 000 $. Ако този пациент бъде комплициран на вентилатор, сумата набъбва до 39 000 $ – тройно по-висока ”

Бившият шеф на Центъра за предварителна защита на заболяванията (CDC) в Съединени американски щати Робърт Рефилд също разяснява финансовите облаги, които може би в действителност са зародили от изкуственото завишение на хоспитализациите и черната статистика на смъртността. „ Уошингтън Екзаминър ” написа на 1 август 2020 година (16) :

„...Редфилд е склонен, че някои лечебни заведения имат финансови облаги да завишат броя на смъртните случаи от коронавирус. „ Мисля, че сте прави, че сме го виждали същото и за други заболявания. Например ХИВ епидемията. Някой може да е имал и инфаркт, само че и ХИВ – болничното заведение обаче, несъмнено, избира като причина за мсъртта да опише ХИВ, тъй като ще получи повече средства ”, разяснява Редфилд (17) по време на чуване в Долната камара на Конгреса.

Освен да получават средства за банкет на пациенти с коронавирус, лечебните заведения са получавали в допълнение финансиране за (18):
Ковид проби на всички пациенти Ковид диагнози Смъртни случаи от коронавирус Ползване на Ремдесивир
Статията е писана за обстановката в Съединени американски щати и може да не дава отговор изцяло на истината за България. Съдейки обаче от прецизното съблюдаване на протоколите на СЗО, за което се говореше през целия ход на пандемията, картината евентуално е значително аналогична.

Източници и препратки:

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР