Около и малко над 100 по-фрапиращи случая“ на приключени от

...
Около и малко над 100 по-фрапиращи случая“ на приключени от
Коментари Харесай

МВР готви списък с безследно изчезналите в прокуратурата разследвания

Около и малко над 100 по-фрапиращи случая “ на завършени от Министерство на вътрешните работи следствия без придвижване в прокуратурата ще показа на обществеността вътрешното министерство в околните дни, разгласи силовият министър Бойко Рашков по време на доклада на ведомството.

„ Изпратени са в прокуратурата и те с месеци или с години стоят там в прокуратурата и ние нямаме информация дали се движат, дали се прави нещо по тях или се ослушват – дали няма да навредят на някой от околните на Гешев от някогашните ръководещи и по тази причина държат тези преписки и каузи, както е техният професионален език „ на трупчета “, означи Рашков.

Във връзка с „ лекциите по право “, както той дефинира обзора на погрешните политически изказвания, който преди дни управлението на прокуратурата направи, той уточни, че детайл от върховенството на закона е и това държавното обвиняване да извършва отговорностите си.

„ Тези, които се пробват да четат лекции от фоайетата на Съдебната палата, за какво мълчаха и бездействаха по отношение на нарушавания по строителството на автомагистрали, по ремонт на язовири, по строителни действия по отношение на свлачища и срутища или пък за отделянето на стотици милиони за строителството на детска болница, която не е почнала и сега? “, запита Рашков.

Той даде и различен съответен образец – основният секретар на Министерство на вътрешните работи е алармирал в Инспектората на Висш съдебен съвет, че „ обичаната на някои Специализирана прокуратура “ в интервала от 2018 година до сегашния миг не е придвижила 25 досъдебни производства и преписки против проведени незаконни групи: „ Ние, посредством нашата самостоятелна прокуратура, сме обезпечили „ спокойствието “ на 25 проведени незаконни групи да работят на територията на нашата страна, защото те са и на независимост, също така “.

Рашков още веднъж акцентира, че е „ една заблуда “ решението на Конституционния съд, че всеки прокурор може да проверява основния и, до момента в който няма съществени промени, „ ще имаме тъкмо такава прокуратура, каквото имаме в този момент “.

Рашков акцентира, че предходните управления на Министерство на вътрешните работи и ДАНС не са се интересували от законосъобразността на строителството на автомагистралите по времето на ГЕРБ.

Същите тези ръководители, които са там сега в залата като народни представители, защото са явно са заслужили, стоят и мълчат да станат и да кажат, тъй като по тяхно време не стартира инспекция, следствие на метода, по който се строи автомагистрала „ Хемус “. Как се разходват средствата – законосъобразно или не? “, запита министърът.

„ Те не са го правили, отново ще запитвам за какво не са го създали? Защото въпреки всичко гали за спокойствието на предходните ръководещи. Това е моето мнение, което се споделя за тяхно най-голямо страдание и от болшинството български жители и те неслучайно през 2020 година лятото излязоха и 4-5 месеца на центъра на София желаеха оставката и на Борисов “, добави вътрешният министър, като означи, че е била желана и оставката на Гешев точно поради бездействието по линия на милиардните разноски.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР