Около хиляда американски военнослужещи ще бъдат допълнително разположени в Полша

...
Около хиляда американски военнослужещи ще бъдат допълнително разположени в Полша
Коментари Харесай

САЩ увеличават контингента си в Полша с хиляда бойци

Около хиляда американски военнослужещи ще бъдат в допълнение ситуирани в Полша след подписването на съглашение за военно съдействие със Съединени американски щати. Това заяви в събота в изявление за организация ПАП шефът на външното министерство на републиката Яцек Чапутович, предава БГНЕС.
„ Можем да разчитаме на още 1 000 американски бойци на нашата територия. Доволни сме от решението на нашите американски сътрудници да разположат основния щаб на 5-ти корпус на американската войска в Полша, което ще се трансформира в най-важния команден център на Съединени американски щати от този тип на източния фланг на НАТО”, сподели той.
Чапутович акцентира, че разполагането на спомагателни американски войски в Полша не би трябвало да се свързва с решението за изтеглянето им от Германия. „ Бойните единици, напускащи Германия, ще бъдат ситуирани в други елементи на Европа ", сподели той. И добави: „ Засилването на наличието на Съединени американски щати у нас е обособен развой, който организираме от дълго време. Той има една цел - подсилване на сигурността на Полша ".
Споразумението за военно съдействие сред Полша и Съединени американски щати ще бъде подписано в събота във Варшава от министъра на националната защита на републиката Мариуш Блащак и държавния секретар Майкъл Помпео.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР