Около фабриката на компанията за електромобили Tesla в Германия са

...
Около фабриката на компанията за електромобили Tesla в Германия са
Коментари Харесай

Стотици нови коли Model Y са забелязани около Gigafactory в Германия. Заводът няма регулаторно одобрение

Около фабриката на компанията за електрически автомобили Tesla в Германия са видяни стотици нови модели Model Y, което демонстрира, че производството в Gigafactory напредва. На този декор регулаторно утвърждение за публично пускане на произвеждане и доставки на клиенти към момента няма, написа electrek.co

Gigafactory Berlin-Brandenburg е измежду най-важните проекти на Tesla за разширение на производството в Европа. Компанията към момента не е получила нужното позволение, с цел да стартира да създава транспортни средства за доставка на клиентите си в Европа. Процесът по приемане на утвърждение се проточи с месеци.

Миналия месец Tesla удостовери, че е построила първите няколко Model Y в Gigafactory Berlin в края на 2021 година Производителят на електрически автомобили получи утвърждение да построи 2000 модела от Model Y в Gigafactory Berlin преди окончателното утвърждение от провинция Бранденбург.
 Фабриката на Tesla в Германия евентуално ще стартира произвеждане до месец
Фабриката на Tesla в Германия евентуално ще стартира произвеждане до месец

Стартът към този момент е отлаган няколко пъти

Освен това Tesla разгласи за нужно да организира повече проби на индустриалния си развой, които наподобява са сполучливи, в случай че се има поради стотиците транспортни средства Model Y към Gigafactory Berlin.

Новините за сериозното произвеждане на Model Y са позитивен знак, само че въпреки това не чак толкоз. Когато (ако) Tesla получи утвърждение, тя ще има право да създава по-големи размери по-бързо, само че в това време по-сериозното произвеждане във фабриката без да има доходи, ще излезе много скъпо.

Tesla влага стотици милиони в производството на тези транспортни средства и към този момент не получава нищо от тях. Ако продължи производството без утвърждение, това ще стартира да тежи на бюджета на компанията.
 Индия
Индия " изнудва " Tesla да купува автомобилни елементи за $500 милиона от страната. Защо?

В най-скоро време компанията за електрически автомобили би трябвало да показа проект на държавното управление на Индия за доставяне с съставни елементи

От друга страна, всяко закъснение на утвърждението за фабриката, слага Германия в неприятна светлина за бизнесите, които възнамеряват вложения в страната, защото опитът на Tesla ще послужи като предизвестие за тежката бюрокрацията в страната, с която могат да се сблъскат бизнесите.

В момента една от главните спънки е във връзка с екологичното утвърждение и наподобява е обвързвана с водоснабдяването. Tesla трябваше да преразгледа няколко пъти своя проект за водоснабдяване, тъй като в района няма задоволително подпочвени води.

Въпреки това министърът на стопанската система на Бранденбург Йорг Щайнбах неотдавна съобщи, че " настоящето водоснабдяване е задоволително за първия стадий на завода. "

Междувременно към момента не е ясно по кое време Tesla ще получи утвърждение, с цел да може публично да стартира произвеждане и доставки от Gigafactory Berlin.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР