Около една трета от хората над 45 години, както и

...
Около една трета от хората над 45 години, както и
Коментари Харесай

Психолози: Светът страда от епидемия от самота

Около една трета от хората над 45 години, както и доста, които са даже още по-млади, имат сериозен психически проблем. Хроничната самотност визира 42,6 милиона души над 45 години единствено в Съединени американски щати, което е към една трета от хората в тази възрастова група.

Социалната изолация и самотата може да са по-вредни за публичното здраве от затлъстяването да речем. Над 100 разнообразни проучвания са открили, че самотата е обвързвана с 50-процентно увеличение на риска от преждевременна гибел.

Повече от една четвърт от популацията на Съединени американски щати живее единствено. Над половината от хората в щатите са без сватбен сътрудник и броят на браковете непрестанно понижава, написа уеб сайтът Psy Blog.

“Тенденциите демонстрират, че в Америка, и освен, хората стават все по-социално изолирани и изпитват самотност,” изяснява професор Джулиан Хол-Лунщад от Американската психическа асоциация.

“Да сте свързани с другите хора обществено е основна човешка нужда - както за положителното положение на индивида, по този начин и за неговото оцеляване. Крайни образци демонстрират по какъв начин подрастващи деца във възпитателни домове, на които им липсва естествен човешки контакт, се затварят в себе си и постоянно умират.

Социалната изолираност и самостоятелния изолатор са били употребявани и даже не престават да бъдат прилагани като форма на наказание”, твърди проф. Лунщад.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР