Около една пета от населението на света има само достъп

...
Около една пета от населението на света има само достъп
Коментари Харесай

Японска система осигурява енергия за бедните

Около една пета от популацията на света има единствено достъп до електричество. Panasonic се надява да понижи този брой с най-новия си план. Японски електронен колос тази седмица показа своята система Eneloop за предпазване на слънчева сила, която работи като източник на сила за LED светлини и дребни устройства и е предопределена за регионите с стеснен или без достъп до електричество, оповестява „ Монитор ”. Системата се ръководи от никел-метал хидридни акумулатори на Panasonic, които съхраняват сила от слънчевите кафези денем и употребява тази сила за зареждане на устройства, като лампи, климатици и тв приемници. В допълнение, устройството за предпазване е снабдено с USB букса, която може да зарежда три смарт телефона.

Eneloop системата за слънчева сила е ориентирана към страните в Азия, като Мианмар, Филипините, Виетнам, Индонезия и Тайланд, както и африканските страни като Етиопия и Танзания. Внедрявнето ще стартира през ноември, като се чакат и други райони да бъдат включени през идната година.

Има към 1.3 милиарда души по света без нужния достъп до ток, съгласно Международната организация по енергетика. Много места по света, изключително в Африка на юг от Сахара и в по-бедните региони в Югоизточна Азия, разчитат на светлина и сила, създадена от лимитирани запаси като керосинови лампи и дизелови генератори, което води до разнообразни здравословни проблеми. В по-бедните страни, тези устройства са скъпи за поддържане и ми липсва подвижност Тези проблеми, Panasonic се надява да реши.

Устройството за предпазване на сила се предлага с два типа LED лампи, 1.5 ватова крушка или 5 ватова пура. Очакваната дълготрайност на живота на слънчевата система е към пет години приложимост и цялостно зареждане за към 5 часа директна слънчева светлина с помощта на високо мощния слънчев панел.

Създаден да устоя външна приложимост, слънчевата система е предпазена от прахуляк и дъжд. Докато прахуляк може да се натрупва, устройството е построено да устоят при съществуване на вътрешна прахуляк, който може да компрометира работата на оборудването.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР