Около двеста протестиращи се опитаха да се съберат днес привечер

...
Около двеста протестиращи се опитаха да се съберат днес привечер
Коментари Харесай

Около 200 души протестират в Техеран

Около двеста протестиращи се пробваха да се съберат през днешния ден по здрач в центъра на Техеран, заяви Франс прес.

По-голяма част от магазините са затворени поради опасения от повтаряне на събитията от нощес и от рушене на публично имущество. Полицията в Техеран се е пробвала да разпръсне с водни оръдия събралите се през днешния ден протестиращи на площад "Фирдоуси " в центъра на иранската столица.

На снимани материали се виждат също конфликти сред протестиращите и полицията в северозападната провинция Занджан, както и в западните елементи на Иран.

От четвъртък хиляди иранци са по улиците, с цел да стачкуват против високата цена на живота, безработицата и близкоизточната политика на Техеран макар предизвестията от страна на представители на силите за сигурност. Властите арестуваха общо над 80 протестиращи в страната. Има към този момент две жертви, като не е ясно кой е виновен за гибелта им. Иранската държавна телевизия заяви през днешния ден за двамата убити, въпреки че слуховете за гибелта им плъзнаха в обществените мрежи още през вчерашния ден.

Техеранският прокурор Абас Джафари Долатабади заяви, че са задържани прочут брой хора, само че не уточни числа. Правителството предизвести през днешния ден, че участниците в антиправителствените митинги ще "платят цената " и ограничи достъпа до обществените мрежи в опит да попречи на нови митинги.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР