Около две трети от столичани ще има да получават или

...
Около две трети от столичани ще има да получават или
Коментари Харесай

Половината от изравнителните сметки за парно в София ще бъдат преразгледани

Около две трети от столичани ще има да получават или дават до 100 лв. на " Топлофикация София ". Това сочат данните от изравнителните сметки на компанията за дялово систематизиране " Техем ". Около една пета пък ще доплатят или ще им бъдат върнати сред 100 и 250 лв..
За година междинната сметка за парно и топла вода на жилище от към 70 квадратни метра е била близо 500 лв.. През тази година топлоенергията е поскъпнала с 24 % спрямо миналата, по тази причина и сумите ще са по-големи.
Практиката демонстрира, че на близо половината от потребителите изравнителните им сметки ще бъдат преразгледани, защото част от съседите им не са обезпечили достъп до жилищата си в точния момент, сподели шефът на компанията Милена Стоянова:
" Трябва да обърна внимание на тези наши близо 5000 клиента, които към момента не са обезпечили достъп за доклад. Те имат тази опция в границите на три месеца. Около 30-и септември изтича този период за всички здания в София. Онези наши клиенти, които са регистрирани, само че имат възражения по изравнителните сметки, те имат опция да създадат претенция в границите на 30 дни след приемане на изравнителната сметка ".
Милена Стоянова напомни още, че в случай че не бъде обезпечен достъп до жилището, изравнителните сметки за парно и топла вода ще бъдат изчислени на оптималната мощ. В този случай сумата на един човек единствено за вода може да доближи 800 лв..
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР