Около две трети от хората се безпокоят за себе си

...
Около две трети от хората се безпокоят за себе си
Коментари Харесай

Проучване: 56% от хората в България и Северна Македония смятат, че опасността от COVID-19 е преувеличена

Около две трети от хората се безпокоят за себе си и за своите близки поради ковид. Три четвърти даже са подготвени да пожертват част от правата си, в случай че това ще помогне в битката със болестта. Това демонстрират резултатите от взаимното изследване на Изследователския холдинг „ Ромир “ и Международната асоциация " Галъп интернешълъл ".

56% от интервюираните в Северна Македония и България, са на мнение, че заплахата от ковид е пресилена. 58% от запитаните у нас пък считат, че заразяването с ковид е предумишлено, сочат резултатите на изследването.

То е извършено измежду над 20 хиляди души от 22 страни в Европа, Азия, Южна Америка, а също и в Съединени американски щати.
Първи смъртен случай от ковид измежду чиновниците в европейските институции Според източник в Екологичен потенциал става дума за италиански жител на към 40 години
Повечето от интервюираните поддържат дейностите на държавните управления си в границите на битката с ковид. В същото време над половината от допитаните се съгласяват, че може би заплахата от COVID-19 е пресилена. Хората в целия свят не знаят какво да чакат в околните седмици – положително или неприятно.

62% от интервюираните са дали отговор, че ги е боязън да не се заразят те или някой от фамилиите им. 27% от тези хора споделят, че изпитват доста огромен боязън от обстановката. 22% от допитаните пък споделят, че не ги е боязън, а 13% го декларират с безспорна решителност.

В Русия 68% от допитаните изпитват боязън от обстановката, а 25% са спокойни, сочат още резултатите на изследването.

Справят ли се ръководещите?

Интересно е да се проследят настройките на другите народи към държавните управления им. Според проучването – в Италия да вземем за пример, са задоволени от дейностите на управляващите.
Как стартира рецесията: Пътят на COVID-19 по света “Ню Йорк Таймс ” демонстрира придвижването на вируса и първите реакции на властите 
В Австрия доволните от държавното управление си са най-вече – 88%, в Индия – 84%, Палестина – 80%, Нидерландия – 79%, Италия – 72%, Филипините – 70%.

В Германия 47% от интервюираните считат, че ограниченията на държавното управление са съответни, а 44% показват противоположно мнение.

В Русия 49% утвърждават дейностите на държавното управление, а 36% - не.

Общият резултат за всички изследвани страни сочи, че 60% от хората се отнасят позитивно към държавните управления си в подтекста на подхванатите ограничения, 33% са на противоположното мнение, а 7% остават неутрални.

Права и/или сигурност

Голяма част от хората показват подготвеност краткотрайно да пожертват някои от правата си, в случай че това ще помогне да се предотврати разпространяването на инфекцията. С това изцяло се съгласяват 35%, по-скоро съгласни са 41%, по-скоро несъгласни са 12%, а едвам 6% изцяло отхвърлят този вид.

Общо към 76% от хората в изследваните страни са подготвени да пожертват част от свободата си до момента в който заплахата от COVID-19 не изчезне.
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 190 3 3 3 Света 353608 16178 15417 100616 Заразени* Нови Починали България 190 3 3 Света 353608 16178 15417
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР