Около два месеца след като Борислав Михайлов подаде оставка от

...
Около два месеца след като Борислав Михайлов подаде оставка от
Коментари Харесай

Два месеца след втората оставка на Михайлов - Касабов президент на БФС

Около два месеца откакто Борислав Михайлов подаде оставка от президентския пост в БФС, футболната ни централа въпреки всичко ще има нов президент и публично. Новата седмица, започваща от 22 януари, ще предложи точно това - Търговският указател ще впише Михаил Касабов за изпълняващ функционалността президент на футболния съюз.

Това стана ясно, откакто в петък Търговският указател одобри документите за регистриране на Касабов. Ден по-рано от Агенцията по вписванията постановиха първичен отвод с инструкции поради пропуски в документите.

Бяха изискани подписите на всички членове на Изпълнителния комитет на БФС, участвали на съвещанието на 6 декември, на което бе призната оставката на Михайлов. Освен това съгласно напътствията са импортирани и пълномощните, с които членове на Изпълнителния комитет са дали законово право на свои сътрудници да ги съставляват по време на съвещанието.

Очаква се в тридневен период от приемането на документите Михаил Касабов да бъде вписан в регистъра, което публично да постави завършек на ръководството на Борислав Михайлов.

Единственият вид да бъде попречено на вписването е някой от членовете на Изпълнителния комитет да апелира в съда, което би основало юридически парадокс, защото всички членове гласоподават единомислещо Михаил Касабов да извършва длъжността президент.

Борислав Михайлов подаде оставка на 27 ноември. След съвещанието на изпълкома на 6 декември обаче от “Бояна ” отказваха Михайлов да бъде отписан, а Касабов вписан. Стигна се и до отвод за регистриране на поканата за избирателен конгрес.

След като Касабов бъде вписан, следва той да свика ново съвещание на Изпълнителния комитет, да се гласоподава още веднъж свикването на конгрес за 15 март, след което поканата с автограф от Касабов да бъде вписана в Търговския указател.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР