Около четиридесет яхти с дължина на корпуса от 7 до

...
Около четиридесет яхти с дължина на корпуса от 7 до
Коментари Харесай

Регатата "Кор Кароли" стартира в Бургас

Около четиридесет яхти с дължина на корпуса от 7 до 15 метра се чака да вземат участие във ветроходната регата " Кор Кароли iCard ", оповестиха от едноименната фондация, която е уредник на проявата. Очакванията са екипажите на яхтите да са към 250 души.

Началото на 20-ата интернационалната ветроходна регата е на следващия ден, 12 август, на Морска гара - Бургас. Съревнованието ще се организира в границите на четири дни по маршрут с три спирки - Бургас, Свети Влас и Варна.

През първия ден, 12 август, се планува осъществяване на атрактивни гонки в Бургаския залив. В тях ще премерят сили експерти и дилетанти. Всички пътешественици по душа ще могат да следят зрелищните гонки на яхти в залива, а вечерта - награждаването на спечелилите за деня и формалното разкриване на регатата на Морска гара - Бургас.

В рамките на тазгодишното издание са планувани две морски гонки с по-дълъг маршрут и с посока Север. Стартът на първата ще бъде даден на 13 август в Бургас. Отборите ще се устремят към Свети Влас - на към 25 морски благи от Бургас. Втората конкуренция в намерено море е на 14 август с маршрут Свети Влас - Варна (около 45 морски мили).

През 2020 година празникът на Варна - 15 август, ще съвпадне с датата на огромното награждаване на спечелилите и церемонията по закриването на регатата

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР