Около че 30 хил. мигранти от Турция може да се

...
Около че 30 хил. мигранти от Турция може да се
Коментари Харесай

Борисов предупреди, че 30 хил. мигранти от Турция може да се насочат към България

Около че 30 хиляди мигранти от Турция може да се насочат към България като провеждат " Поход на вярата ". Това заяви министър председателят Бойко Борисов по време на кръгла маса на тематика " Защита на външната граница на Европейски Съюз и миграционни политики на Република България ", съобщи БНР.

" Ние сме разтревожени от " Похода на вярата ", който се провежда от лагерите за мигранти в Турция ", сподели той и изрази опасения, че в случай че мигрантите тръгнат с дами и деца към границите " ще стане огромен проблем ". Министър-председателят съобщи, че към България има спорове, които могат да провокират голямо напрежение - Косово и Крим. " България сама против толкоз съществени проблеми не може да се оправи, би трябвало да й се оказва помощ ", съобщи министър председателят Борисов и добави, че мигрантите в Турция са към този момент 4 млн. души.

Добра защита на външните граници

По думите на премиера България охранява добре външните граници на Европейския съюз и добави, че единственият проблем сега за страната ни е гръцката граница, където няма заграждения, а самата граница е близо 800 километра.

" С доста по-малко пари, с политическа воля на всяко едно държавно управление, на външна граница може да се оправят страните членки. за България бяха отделени 150 млн. на фона на милиардите - над 20 милиарда изхарчени до този миг за миграция, ние дори не сме ги усвоили и внезапно се усъвършенстваха и изискванията на нашите гранични служители на реда, моряци, техниката подменихме " беше коментарът на премиера. Според него средства би трябвало да бъдат ориентирани към други европейски стратегии.

По време на събитието стана известно, че на българо-турската граница са регистрирани 5311 опита за незаконно прекосяване през 2018 година, а за тази година опитите са 390. По границата с Гърция е имало към 4600 опита за незаконно прекосяване, а през 2019 година те са 305, като има стабилно повишение. На сръбската граница опитите за незаконно прекосяване през тази година били 85.

Бавария поддържа България за Шенген

Подкрепяме България за Шенген. Мисля, че е извънредно удивително това, което България прави за отбрана на външните граници. Ние желаеме да засилим и ролята на " Фронтекс " в Европа. Има национални ограничения, които се подхващат в идната половин година откакто бъде основана новата Европейска комисия ", съобщи министър председателят на Бавария Маркус Зьодер по време на събитието, представен от организация " Фокус ".

Той прибавим че България би трябвало да получи повече финансиране от Брюксел за отбрана на границата. " Важно e достижението на България и големият й принос за отбраната на външната граница на Европейски Съюз да получи самопризнание и на европейско равнище ", сподели Зьодер.

" Много е значимо да има сътрудник, на който можем да разчитаме и който знаем, че е проевропейски насочен. Изборите за Екологичен потенциал, които предстоят след няколко седмици са извънредно значими. Изключително е значимо да се срещаме в Брюксел на огромните конференции и да вършим такива срещи на място ", сподели още Зьодер. По думите му в Брюксел е " доста елементарно от дистанцията да гледаш нещата без да си наясно с огромните провокации ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР