Около час продължи полицейският протест с искане за 30% ръст

...
Коментари Харесай

Полицейският протест за заплати се разпусна за час |

Около час продължи полицейският митинг с искане за 30% растеж на заплатите от 1 януари, заяви БНР.

Протестът стартира към 13 ч с едноминутно безмълвие. Полицаите коленичиха в памет на починалите си сътрудници.

Полицейската проява, проведена от синдиката в системата, се организира в центъра на София, а наоколо имаше контрапротест на възмутени от искането за 30-процентно нарастване на чиновниците на реда. Последните настояват, че работят на първа линия в битката против Коронавирус и по тази причина заслужават 30% растеж. Те стачкуват за следващ път. Под натиска на предходните им демонстрации в проектобюджета за следващата година бе заложен растеж с 15 на 100. Това се оказа незадоволително. Полицаите настояват, че ще продължат с митингите и след днешния, в случай че настояването им не бъде изпълнено.

Лидерът на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи, която провежда митинга, Валентин Попов съобщи, че дадените досега 15% нарастване могат да послужат като добра основа за договаряния, само че не и за освен това. " Очакваме тоя път синдикалната организация - най-голямата в Министерство на вътрешните работи, да бъде призната като заслужен сътрудник в едни естествени договаряния, което досега не се случи. "

Приключилият към 14 ч митинг не бе многочислен. Част от имащите желание да се причислят обаче не съумели, защото изпращали техен сътрудник, който изгубил борбата с ковид.

Контрапротестът бе организиран от " Системата ни убива " и протестиращи против ръководството.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР