Около БНТ гърми и трещи заради показания от програмния й

...
Около БНТ гърми и трещи заради показания от програмния й
Коментари Харесай

Валери Симеонов размаха пръст на БНТ за филм за възродителния процес

Около Българска национална телевизия гърми и трещи поради показания от програмния й шеф Емил Кошлуков междинен пръст в ефир, само че съгласно вицепремиера Валери Симеонов не това е проблем на публичната телевизия. В понеделник той си разреши да размаха пръст на Българска национална телевизия поради това, че продължава да излъчва игралния филм от 2005 " Откраднати очи ", разказващ любовна история сред туркиня и българин - герои и жертви на така наречен " възродителен развой ".

Според Симеонов филмът изкривява истината за " възродителния развой " (процесът на насилственото преименуване на българските турци по време на комунизма бел.ред.) и " прави искрено пропагандни внушения, като освен това си служи с директни фалшификации ".

Филмът на режисьора Радослав Спасов е по концепция на журналистката Нери Терзиева и е предаван неведнъж в българския ефир. Той е спечелил и доста награди от български и непознати фестивали.

Валери Симеонов и партията му " Национален фронт за избавление на България " (НФСБ) упорстват управлението на малкия екран " да спре разпространението на нечистоплътни пропагандни клишета ".

Забележително е, че той не реагира на абсурда с неприличния жест на Кошлуков в петъчното му предаване, до момента в който негов посетител беше представителят на природозащитниците Борислав Сандов, който е срещу застрояването на Пирин. Същия ден Валери Симеонов нахока брутално евродепутатката от " Зелените " Ска Келер, която поддържа митингите.

Меdiapool разгласява без редакторска интервенция позицията на НФСБ против кино лентата " Откраднати очи " , която е подписана от Валери Симеонов, Данчо Хаджиев, Валентин Касабов и Борис Ячев:

" Политическа партия " Национален фронт за избавление на България “ остро възразява против следващото лъчение на кино лентата " Откраднати очи “ по канала " БНТ-Уорлд-Ливе “ (?!) в неделя вечер – най-гледаното вечерно време.

Филмът третира един комплициран, спорен и мъчителен интервал от близката ни история, който още не е получил съответна историческа оценка – а точно така наречен " възродителен развой “. " Откраднати очи " провокира остри и спорни реакции още с появяването си на екран, тъй като под формата на " художествено произведение " прави искрено пропагандни внушения, като освен това си служи с директни фалшификации.

Трагедията с дребната Тюркян се употребява за груба " художествена " неистина – че невръстни дечица и бебета са били мачкани и газени с тежки бронирани машини, а не от тълпата, при митингите на български мюсюлмани против преименуването им. Тази неистина бе изфабрикувана от медийната машина на анти-български сили. Нейното втълпяване посредством филм реализира единствено едно – разделяне и боязън в нашето общество, съмнение сред българи християни, българи мюсюлмани и турскоезичните наши съотечественици.

Затова, питаме управлението на Българска национална телевизия: За кого бе предопределено това ново лъчение на кино лентата? За българите в чужбина, за българските жители в страната ни? Кой има изгода не от обективно проучване на случилото се, а от " креативно втълпяване " на неистини и операции, водещи единствено до разпалването на ненавист, с изключение на Движение за права и свободи и ДОСТ?

НФСБ напомня, че Българска национална телевизия е българска социална телевизия, финансирана с парите на българските данъкоплатци, а не от пропагандните централи на анти-български политически партии и организации! И приканва да се спре разпространението на нечистоплътни пропагандни клишета на последните! Поне до момента в който историците не реализиран консенсус по противоречивия интервал от края на 1980-те години.

В противоположен случай, предлагаме в програмата на " БНТ-Уорлд-Ливе " (?!) да се включи и македонския филм " Трето полувреме “ за кръвожадните " бугари “, както и художествено четене на " Митът Батак " на Улф Брумбауер и Мартина Балева. ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР