Около 9600 машини за гласуване от общо 12 000 са

...
Около 9600 машини за гласуване от общо 12 000 са
Коментари Харесай

Министърът на електронното управление Валентин Мундров на въпрос на “Труд news”: 9600 от общо 12 000 машини за гласуване са извън гаранция

Около 9600 машини за гласоподаване от общо 12 000 са към този момент с изтекла гаранция. Това заяви след въпрос на “Труд news ” министърът на електронното ръководство Валентин Мундров.

“Това, че е изтекла гаранцията, всички употребяваме в домовете си уреди с изтекла гаранция, обаче не предопределя, че те са развалени. Разбира се, към тях би трябвало да отнасяме с грижа, както и вършат ЦИК, включвайки профилактика и диагностика преди всеки един избор ”, сподели министърът и увери, че сигурността на вота била обезпечена.

Брифингът в Министерството на електронното ръководство бе във връзка извършената процедура по построяването на така наречен “хеш код ” на машините, на която участваха и представители на ЦИК и политическите партии.

“Процедурата стартира преди две седмици. Това, което поискахме от ЦИК, е да създадем обзор на параметризиращия програмен продукт. Всяка една машина се параметризира за избраната секция ”, заключи процедурата Мундров и още веднъж увери - всички инспекции посочили, че нямало накърнимост в софтуера.

Нямало е и представители на партии, които да са недоволни от процедурата по генериране на код, отговори още министърът, който по-късно самичък показва процедурата по машинно гласоподаване и инспекция на хеш кода.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР