Около 940 състезателки от 28 клуба от цялата страна участваха

...
Около 940 състезателки от 28 клуба от цялата страна участваха
Коментари Харесай

Около 940 гимнастички участваха в 34-о издание на турнира Цветята на България

Около 940 състезателки от 28 клуба от цялата страна участваха в 34-о издание на държавния детски шампионат по художествена гимнастика " Цветята на България ", който се провежда от клуб " Академик ". 

Надпреварата тази година се организира от 1 до 4 юни в зала " София " при свободен вход за публиката. В най-старото клубно съревнование вземат участие гимнастички единствено от категориите А, Б и некартотекирани. 

Клуб " Академик " организира шампионата по план " Децата и спортният клуб " към Министерството на младежта и спорта. Турнирът е за грации от 5 до 18 години, а най-малката самостоятелна гимнастичка беше 4-годишна. Всички деца получават орден, грамота и дарове. 

" Това съревнование децата го чакат с неспокойствие, тъй като е един празник за тях. Ние като домакини се стараем да се организира в другарска и празнична атмосфера във връзка 1 юни. Поощряваме децата за това, че имат цели и ги учим, че те би трябвало да се трудят, тъй като посредством труд се построява всичко в живота ", сподели за Българска телеграфна агенция президентът на клуб Академик Мариета Дукова.

Всички участващи клубове пък получават приз " Спортно партньорство ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР