Около 93% от гласувалите в първите дни от референдума за

...
Около 93% от гласувалите в първите дни от референдума за
Коментари Харесай

Данни от референдума: В окупираната Запорожка област 93% гласували за присъединяване към Русия

Около 93% от гласувалите в първите дни от референдума за присъединението на Запорожка област към Русия са дали гласа си за влизането в състава на съветската страна, сочат социологическите данни, представени от ТАСС. Според тях едвам 7 на 100 поддържат украинския статут на региона, се споделя в известието.

Междувременно допитването в Донецк, Луганск, Херсон и Запорожие продължава. Назначените от Русия управляващи обикалят от врата на врата, с цел да събират гласове за по този начин наречения " референдум " за присъединение към Русия, с което управляващите целят да узаконят идното анексиране на украински територии от Москва.

На фронтовата линия бойците също показват своя избор. Русия твърди, че по този начин нареченото " гласоподаване " ще се организира до вторник.

Руският външен министър Сергей Лавров съобщи в Ню Йорк, че районите на Украйна, където се организират референдуми за присъединение към Руската федерация, ще бъдат под „ цялостна отбрана “ на Русия, в случай че бъдат анексирани.
Референдумите се организират въз основа на решенията на локалните органи на властта. Условията за осъществяване на тези референдуми са оповестени и след провеждането им, както към този момент споделих, Русия, несъмнено, ще почете изразяването на волята на тези хора, които в продължение на доста дълги години страдат от злоупотребите на неонацисткия режим.
Сергей Лавров, външен министър на Русия

От украинска страна, в градове като Краматорск, жителите гледат с смут на проведения от Москва избор, който Киев и Западът нарекоха " подправен ".

" Какво мога да кажа за референдума? Очевидно е противозаконен, това е наша земя, украинска земя, и всички неща, които вършат там, не знам, мисля, че просто нямат какво да вършат в нашата земя. Ние сме украинци ", споделя жителка на Краматорск.

Съюзниците на Украйна потвърдиха, че няма да признаят суверенитета на Русия в районите. Но, както и в тази ситуация с Крим, един път сбъднат, този ход може да се окаже сложен за превръщане.

В коментар на изказването на Лавров и на по-ранното изявление на съветския президент Владимир Путин, че не блъфира за потреблението на нуклеарно оръжие, украинският външен министър Дмитро Кулеба дефинира думите им като „ безотговорни “ и „ изцяло неприемливи “.

„ Украйна няма да се съобщи. Ние призоваваме всички нуклеарни сили да реагират незабавно и да покажат ясно на Русия, че сходна изразителност слага света в заплаха и няма да бъде толерирана “, написа Кулеба в Туитър.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР