Около 9000 човека, заети в обществения сектор в Ню Йорк,

...
Около 9000 човека, заети в обществения сектор в Ню Йорк,
Коментари Харесай

Около 9000 служители на Ню Йорк отказаха да се ваксинират и излязоха в неплатен отпуск

Около 9000 индивида, заети в публичния бранш в Ню Йорк, излязоха в неплатен отпуск поради отхвърли си да изпълнят заповедта на управляващите да се имунизират против Covid, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на кмета на града Бил де Блазио.

Около девет от всеки 10 чиновници, за които се отнася заповедта, са се ваксинирали и не се следят разстройства в работата на техните служби, посочи Де Блазио. В администрацията и други структури от публичния бранш в Ню Йорк, са заети над 300 хиляди чиновници.

" Искам да благодаря на всички, които се имунизираха. Благодаря ви, че се ваксинирахте. Благодаря ви, че направихте вярното нещо. Благодаря, че направихте допустимо да продължим напред ", сподели кметът.

Мярката за наложително имунизиране на чиновниците на Ню Йорк влезе в действие през днешния ден на фона на отхвърли на малцинство от тях, измежду които служители на реда и пожарникари, да се имунизират.
До вчерашния ден един от всеки четирима пожарникари и един от всеки шест служители на реда в Ню Йорк към момента беше без първа доза от ваксина против Covid.

Над 3500 чиновници са се ваксинирали през уикенда. Около 12 хиляди са подали молби за тях да бъде позволено изключение от наложителна имунизация по религиозни или медицински аргументи.

Съгласно въведените от градските управляващи правила чиновниците, които не са се ваксинирали, ще бъдат оставени без възнаграждение.

Властите на Ню Йорк завиха, че са подготвени за вероятен дефицит на фрагменти, като ще разчитат, че имунизираните чиновници ще работят в допълнение, с цел да покрият празнините в работните графици.

Ръководителят на професионалното обединяване на пожарникарите от Ню Йорк, което се опълчи на наложителната имунизация, предизвести, че публичната сигурност може да бъде изложена на риск. Пожарната работа съобщи, че е подготвена да спре работата на до 20 % от екипите си.

" Тук сме през днешния ден поради една заповед, която не визира единствено нашите членове, само че и всички чиновници на общинските служби на Ню Йорк, на които им бяха дадени девет дни да вземат решение, което може да промени живота им и да се отрази върху кариерата им ", съобщи ръководителят на обединяването на пожарникарите Андрю Ансбро на утринна конференция.

Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио съобщи, че най-важният приоритет на градските управляващи е да спрат разпространяването на коронавирусната болест, която продължава всеки ден да лишава живота на локални поданици.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР