Около 900 трактора, по данни на местната полиция, са пристигнали

...
Около 900 трактора, по данни на местната полиция, са пристигнали
Коментари Харесай

Около 900 трактора са пристигнали в Брюксел

Около 900 трактора, по данни на локалната полиция, са пристигнали в Брюксел на продължаващите фермерски митинги, съобщи белгийската новинарска организация Белга.

Неин сътрудник заяви, че тази заран няколко земеделци са съумели да пробият полицейските заграждения и са почнали да замерят с яйца постройката " Лекс " покрай площад " Робер Шуман ", където се обитава част от Съвета на Европейския съюз.

Полицаите на място са били принудени да правят отстъпка, откакто фермерите са пробили барикадите и са почнали да замерят с тор силите на реда и техните коли. Полицейска кола е била смачкана от трактори.

Няколко пожара са избухнали по пътя на тракторите, оставящи зад себе посред пътя си бали сено и гуми. Един от тях е бил сподавен от противопожарната работа.

Фермерите са почнали да идват в Брюксел рано сутринта в очакване на срещата на министрите на земеделието на страните членки на Европейски Съюз. Най-сериозният въпрос за разискване е комерсиално съглашение с МЕРКОСУР, за което Европейски Съюз сега договаря с няколко страни от Южна Америка. Докато белгийските фермери би трябвало да извършват строги условия, комерсиалното съглашение ще отвори порти за месо и зърно, за чието произвеждане безотговорно се употребяват най-различни хормони и пестициди.

" Ако фермерите няма да могат да създават храна във Фландрия, тогава завършек на историята, както за нас, по този начин и за потребителите ", съобщи представителят на фермерите Стийн Зелдерло.

Фермерите считат, че ги употребяват като разменна монета за индустриалния експорт от Германия и че разпоредбите, които се ползват за тях в Европа, ще бъдат отхвърлени в интерес на по-евтините доставки на храна от Южна Америка.

Те също по този начин отхвърлиха поетите от Европейската комисия задължения, като отлагането на наложителното оставяне за угар на избрани ниви, определяйки ги като " капка в морето, която за известно време ще умиротвори фермерите ".

" Няма да спасим земеделието по този начин. Европа не схваща, че държи злато в ръцете си. Имаме най-плодородната почва в Европа в композиция с най-благоприятния за произвеждане на храна климат.

Правилата за сигурност на храните при нас в Белгия са също най-строгите в Европа ", съобщи Евелин Дедонкер от профсъюза " Обединени млади фермери ".

Според нея по-евтината продукция подбива цената, която така и така е ниска, което кара земеделските организации да упорстват за почтено заплашване. " Искаме да ни заплащат за продукцията, а не със дотации. Не желаеме да бъдем подвластни от някой, който да взема решение какъв брой ще получаваме всяка година ", сподели в умозаключение Дедонкер. 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР