Около 900 000 българи нито работят, нито учат, сочи доклад

...
Около 900 000 българи нито работят, нито учат, сочи доклад
Коментари Харесай

Почти 1 млн. у нас не работят и не учат

Около 900 000 българи нито работят, нито учат, сочи отчет за активиране на неактивното население в България. " Преди 4-5 година цифрата беше към 350 хиляди ”, регистрира пред Bulgaria ON AIR членът на УС на Българската конфедерация по заетостта Георги Първанов.

" Губи се една доста огромна численост. Не е ясно какво стои зад тези 50-60% нарастване на безработните. Ясно е, че една огромна част работят отдалечено, някои са по кафенетата, други живеят от мигрантски пари, някои се занимават с крипто ", допусна той.

Анализите демонстрират, че някакъв % от тези 900 000 души в действителност работят отдалечено за други страни.
" 124 000 българи са заети в аутсорсинг бранша. Това е един от гръбнаците на междинния бранш в България, който беше тежко ударен последните 2 година ", добави Първанов.

Той посочи, че К19  оказа огромно въздействие върху безработицата. У нас няколкостотин души, за останали без работа през последните 2 година към момента не са се върнали на пазара на труда.

" 80 000 българи останаха тук след коронакризата, някои още веднъж търсят провокации в Западна Европа. В момента потребността на пазара на труда е най-малко за 200 000 фрагменти в съвсем всички сфери ", сподели още Първанов.

 

 

 

 

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР