Около 90% от ядрените бойни глави в света се държат

...
Около 90% от ядрените бойни глави в света се държат
Коментари Харесай

Какво значи ”ядрен апокалипсис”? frognews.bg

Около 90% от нуклеарните бойни глави в света се държат от Русия и Съединените щати, които си остават най-големите нуклеарни сили в света. 

 

Ядреният апокалипсис, именуван още нуклеарен Холокост е научен сюжет, при който има всеобща експлозия на нуклеарни оръжия. Резултатът? Глобално заличаване и големи равнища на радиоактивни боклуци. Такъв сюжет планува огромни елементи от Земята да станат необитаеми заради резултатите от нуклеарна война, евентуално причинявайки колапс на цивилизацията и, в най-лошия случай, изгубване на човечеството.

 

Освен незабавното заличаване на градове от нуклеарни гърмежи, евентуалните последствия от нуклеарна война могат да включват огнени стихии, нуклеарна зима, необятно публикувана лъчева болест от радиоактивни боклуци, а може би и краткотрайна (ако не и постоянна) загуба на доста модерни технологии заради електромагнитни импулси.

 

Проучвания от ранната ера на Студената война допускат, че милиарди хора ще преживеят непосредствените резултати от нуклеарни гърмежи и радиация след световна термоядрена война. Учени имат вяра обаче, че тя косвено ще способства за изтриване на човечеството поради следствията върху околната среда и икономическия колапс.

 

Изчислено е, че относително дребен нуклеарен продан сред Индия и Пакистан, включващ 100 оръжия с мощ от към 15 килотона, може да аргументи нуклеарна зима и да убие над милиард души.

 

Заплахата от нуклеарен холокост играе значима роля в всеобщото разбиране на нуклеарните оръжия. Той участва в концепцията за сигурност на взаимно обезпечено унищожение  През 1970 година в действие влиза Договора за неразпространение на нуклеарни оръжия (ДНЯО) - интернационален контракт за ограничение на разпространяването на нуклеарни оръжия, материали, технологии и информация с капацитет за военно приложение. Към него са се включили 189 страни, пет от които са публично приети за нуклеарни сили: Съединени американски щати, Русия, Англия, Франция и Китай.

 

Учените допускат, че даже и да няма ответна реакция, в случай че Русия натисне нуклеарното копче, жертвите на сходно нахлуване ще са милиони и то в страната, която е изстреляла ракетите. Звучи налудничаво, само че това се дължи на това, което откривателите назовават ​​ ”обратно влияние върху околната среда “: не безусловно радиоактивни утайки (въпреки че да, има и такива), само че сериозният спад на световните температури, когато великански облаци от сажди и пушек се разпръскват в атмосферата, скривайки Земята от Слънцето в нуклеарен здрач.

 

Тази мъглива световна болест ще усили тъмнината и ще понижи преваляванията, дейно отприщвайки пагубна верига от резултати върху селското стопанство и водеща до неминуем всеобщ апетит.

 

Според изчисленията на откривателите, в случай че Съединени американски щати отприщят нуклеарен боеприпас от 7000 бойни глави против други страни, противоположният удар на околната среда ще изстреля към 30 трилиона грама сажди, с цел да задуши света – генерирайки пълномащабна нуклеарна зима, която ще умори от апетит към 5 милиона американци. Една седма от тази бомбардировка – изстрелването на 1000 нуклеарни ракети по непознати цели – към момента ще докара до 12 трилиона грама сажди, което значи, че към 140 000 души в Съединени американски щати могат да чакат да умрат от липса на храна.

Едва когато мащабът на офанзивата бъде фрапантно понижен, съпътстващият обратен тласък от екологичния удар няма да се равнява на нуклеарно самоубийство.

 

Джесика Вълчева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР