Около 90% от пешеходните пътеки около училищата и детските градини

...
Около 90% от пешеходните пътеки около училищата и детските градини
Коментари Харесай

Йорданка Фандъкова: 90% от пешеходните пътеки около училищата и детските градини са обновени

Около 90% от пешеходните пътеки към учебните заведения и детските градини са актуализирани. Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова, която се включи в символичното боядисване на пешеходни пътеки от кръстовището на ул. „ Ген. Гурко “ и ул. „ Дякон Игнатий “, с което бе даден стартът на акцията „ Убий скоростта, избави дете “, отдадена на сигурността на децата и първия образователен ден.

„ Възложих да се възстановят и огради, парапети и колчета, там където са развалени през годината “, изясни тя. „ Столичната община има задачата да обезопасява зоните и регионите изключително към учебните заведения и детските градини “, съобщи кметът.

„ Благодаря на „ Пътна полиция “, както постоянно на 15 септември разгадавам на тях, че ще бъдат задоволително дейни, с цел да можем да насочваме придвижването “, разяснява Йорданка Фандъкова. „ Знаем, че придвижването в София е натоварено, изключително на този ден. Надявам се множеството родители и деца да употребяват градски превоз или тези, които живеят близо да отидат пешком до учебните заведения. Тези, които са с коли би трябвало да внимават “, уточни тя.

„ Инициативата „ Убий скоростта, избави дете “ е ориентирана към всички водачи и хората, които би трябвало да имат съзнанието, че по улиците се движат нашите деца. Всяко невнимателно деяние може да докара до случай с дете “, съобщи кметът.

„ Да се надяваме, че всички ще си напомнят, че 15 септември е изключително рискова дата от позиция на придвижването в града. Децата към момента са във ваканционно въодушевление и не са задоволително деликатни “, сподели още Йорданка Фандъкова.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР