Около 90 деца, които танцуват и пеят във формациите към

...
Около 90 деца, които танцуват и пеят във формациите към
Коментари Харесай

Годишен концерт на съставите от видинското читалище Светъл ден - 2009

Около 90 деца, които танцуват и пеят във обединенията към читалището, демонстрираха своята реколта навън, пред Стамбол капия във Видин. Гост на събитието бе заместник-кметът на Община Видин Венци Пасков, който приветства самодейците от името на кмета Огнян Ценков и от свое име. Той изрази убеждението си, че трудът и напъните на децата, както и на техните ръководители, дават своите плодове.
„ Пожелавам ви да продължавате със същия възторг да работите за опазване и разпространение на хубавите национални песни и танци и да развивате читалищното дело. Бъдете здрави, изпълнени с нови хрумвания и фантазии и дано надарените ви осъществявания доближат до сърцата на зрителите”, сподели Пасков и пожела триумф.
В Народно читалище „ Светъл ден-2009” организират занимания четири танцови състава за деца на възраст от 5 до 18 години и школа за национално пеене. По традиция те показват два концерта годишно – в навечерието на Коледните празници и в този момент, когато означават края на креативната година. Стотици фенове се любуваха довечера на прелестните осъществявания на самодейните колективи и ги приветстваха мощно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР