Около 87% от украинците се противопоставят на каквито и да

...
Около 87% от украинците се противопоставят на каквито и да
Коментари Харесай

Украинците единни срещу териториални отстъпки на Русия

Около 87% от украинците се опълчват на каквито и да било териториални отстъпки на Русия, съгласно изследване, оповестено в четвъртък от водеща украинска социологическа организация , което съставлява нарастване по отношение на предходни изследвания, предава Ройтерс.

Проучването, извършено от Киевския интернационален институт по социология, сподели, че безспорното болшинство от украинците във всички райони са срещу страната им да отстъпи територия при каквито и да е условия, даже това да значи удължение на войната.

Данните демонстрират нарастване на броя на хората, които се опълчват на териториалните отстъпки, регистрирани в предходни изследвания на същия институт, от и.

Последното изследване, което обхвана мненията на 2000 души в интервала 7-13 септември, съответства с, която отвоюва елементи от Харковска област, повдигайки националния морал и повишавайки очакванията за по-нататъшни териториални придобивки преди навлизането на зимата.

Въпреки последните триумфи обаче, съветските сили към момента държат към 20% от украинската територия.

Проучването сподели, че 57% от етническите руснаци в Украйна и 85% от рускоезичните етнически украинци са срещу правенето на териториални отстъпки на Москва . Само 24% от етническите руснаци поддържат отказването от земя за реализиране на мир, сподели изследването.

Тези числа опонират на една от посочените от Москва аргументи за започването на така наречен " специфична военна интервенция " в Украйна на 24 февруари. Руският президент Владимир Путин сподели, че тя е нужна за отбрана на рускоговорящите, застрашени от рискови съгласно него националисти в Украйна.
 ISW: Обществената поддръжка за войната в Русия постепенно, само че последователно понижава
ISW: Обществената поддръжка за войната в Русия постепенно, само че последователно понижава

Според социологическо изследване, извършено в Русия, 44% от интервюираните са за мирни договаряния сред Русия и Украйна

Руската самостоятелна социологическа организация " Левада " разгласява при започване на септември резултати от изследване, което демонстрира, че публичната поддръжка за войната постепенно, само че последователно понижава.

Като цяло по-голямата част от руснаците поддържат военната интервенция в Украйна.

Организацията " Институт за проучване на войната " (ISW) цитира представители на " Левада ", които означават:

" Общата поддръжка за съветските сили в Украйна не се е трансформирала доста през лятото . Вижда се, че 76% от респондентите поддържат дейностите на съветските сили в Украйна. От интервюираните 46% декларират, че са мощни поддръжници на това, което вършат съветските бойци, а 30% - признават, че " като цяло " са " за " интервенцията в Украйна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР