Около 84 000 хиляди души излязоха вчера на протести във

...
Около 84 000 хиляди души излязоха вчера на протести във
Коментари Харесай

Въпреки дебата на Макрон: 84 000 отново протестираха във Франция

Около 84 000 хиляди души излязоха през вчерашния ден на митинги във Франция макар стартирания от президента Еманюел Макрон " огромен спор " за усмиряване на кипящото от два месеца публично неодобрение. Това заяви Франс прес, като се базира на данни на министерството на вътрешните работи.

" Макрон, оставка! ", скандираха протестиращите " жълти жилетки " в Париж, чийто брой през вчерашния ден бе 7000.

" Големият спор е машинация ", можеше да се прочете на транспаранта, който носеха стачкуващите от първата редица.
Отново хиляди " жълти жилетки " на митинг във Франция По-голямата част от шествията в страната са авансово декларирани в полицията
Следобед имаше няколко конфликта в столицата сред стачкуващи и полиция, която употребява водни оръдия и сълзотворен газ, след което ситуацията се успокои.

Стотици хора в Париж носеха рози в памет на десетимата починали стачкуващи от ноември насам, множеството от които при пътнотранспортни катастрофи.
Макрон предложения французите на народен спор поради " жълтите жилетки " Президентът акцентира, че за него няма неразрешени въпроси
Над 2000 души бяха ранени от началото на митингите, в това число стачкуващи и служители на реда. Използването на муниции " флашбол " от силите на реда провокира огромна дискусия поради тежките контузии, нанесени на някои протестиращи.

По-ожесточени конфликти имаше в град Бордо, където на митинг излязоха 4000 души. Маскирани младежи, които не бяха част от главната група стачкуващи, използваха флексове и чукове, с цел да извадят от уличната настилка павета и да ги натрошат на по-малки части, с цел да ги хвърлят, видяха публицисти на Агенция Франс Прес на мястото на събитието. Най-малко пет коли бяха подпалени в центъра на града.
Френски публицисти с рецензии към офанзивите против свои сътрудници от страна на „ жълтите жилетки ” Една от медиите има желание да съди нападателите на кореспондентка в Париж
Силите на реда арестуваха 49 души. Сблъсъци имаше още в Анже, Рен, Руан, Кан (в северозападната област Нормандия), Нанси, Лион, и Тулуза, където се събраха рекордните 10 000 стачкуващи.

Снимка: Reuters

Президентът Макрон продължава обиколката си във Франция и маратона от диспути, в които вземат участие стотици кметове. Очаква се да бъдат проведени и срещи сред жители, на които да бъдат разисквани тематики като покупателната дарба, налозите, демокрацията и околната среда.

(БТА)
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР