Имигрантите без документи в Минесота могат да кандидатстват за шофьорски книжки през октомври

...
Около 81 000 имигранти без документи в Минесота могат да
Коментари Харесай

Около 81 000 имигранти без документи в Минесота могат да започнат да кандидатстват за шофьорска книжка следващия месец, според Държавния департамент за обществена безопасност.

Програмата „Шофьорска книжка за всички“ на Минесота стартира на 1 октомври, обяви департаментът на пресконференция в четвъртък.

„Ще можем да започнем да приемаме заявления за шофьорски книжки за всички жители на Минесота, включително тези, които нямат законно присъствие в Съединените щати“, каза Понг Ксионг, директор на отдела за обществена безопасност на Минесота, услуги за шофьори и превозни средства.

Щатът „вече няма да изисква доказателство за законно присъствие“, считано от октомври, каза Министерството на обществената безопасност на Минесота в съобщение за медиите във вторник.

Сюн каза в четвъртък, че разбира „колко е важно да имаш шофьорска книжка и какво означава това да можеш да имаш достъп до всички ресурси на Минесота от работа до медицински грижи до … просто да се наслаждаваш на всички природни ресурси, които Минесота може да предложи.“

Губернаторът на Минесота Тим Уолц, в средата, подписва законопроекта за шофьорските книжки за всички на 7 март. Губернаторът на Минесота Тим Уолц, в средата, подписва законопроекта за шофьорските книжки за всички на 7 март. Елизабет Флорес/Star Tribune/AP

Губернаторът на Минесота Тим Уолц подписа законопроекта, позволяващ разширяването на молбите за шофьорски книжки през март, според съобщение от неговия кабинет.

„С приблизително 81 000 имигранти без документи в Минесота законопроектът ще повиши безопасността в Минесота, като гарантира, че всички шофьори са лицензирани, застраховани и са преминали курсове за обучение на шофьори“, се казва в съобщението от март.

Имигранти, полагащи клетва като граждани на Съединените щати, полагат клетва по време на церемонията по натурализацията в Колизеума на окръг Ел Пасо, в Ел Пасо, Тексас на 18 април 2019 г. - Около 740 имигранти от страни по целия свят положиха клетва като Съединени щати Граждани. (Снимка от Paul Ratje / AFP) (Снимката трябва да гласи PAUL RATJE/AFP чрез Getty Images) Имигрантите, полагащи клетва като граждани на Съединените щати, полагат клетва по време на церемонията по натурализацията в Coliseum на окръг Ел Пасо, в Ел Пасо, Тексас на 18 април 2019 г. - Около 740 имигранти от страни от цял ​​свят положиха клетва като граждани на Съединените щати. (Снимка от Paul Ratje / AFP) (Снимката трябва да гласи PAUL RATJE/AFP чрез Getty Images) Paul Ratje/AFP/Getty Images

По време на подписването губернаторът каза, че програмата „гарантира, че нашите деца и семейства могат да излязат от сенките и че всички жители на Минесота имат възможности да процъфтяват, да успяват, да растат и да живеят най-пълноценния си живот в нашия щат“.

Минесота има повече имигранти без документи от около половината от броя, отчетен в други отделни щати и Вашингтон, а повечето от имигрантите без документи в Минесота идват от Мексико и Централна Америка, според данни от Института за миграционна политика.

Калифорния има най-голямото население от имигранти без документи в САЩ с повече от 2,7 милиона, съобщи институтът.

Двата щата са сред 19-те, както и окръг Колумбия, които са приели закони, позволяващи на имигрантите без документи да получават шофьорски книжки, според Националната конференция на държавните законодателни органи.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР