Около 800 хил. души са имигрирали в Руската федерация в

...
Около 800 хил. души са имигрирали в Руската федерация в
Коментари Харесай

800 000 души са се върнали в Русия в рамките на специална държавна програма

Около 800 хиляди души са имигрирали в Руската федерация в границите на държавна стратегия за преселване на сънародници, настояща от 2006 година. Това написа вестник " Известия ", цитирайки заместник-министъра на външните работи на Русия, Григорий Карасин.
" Общият резултат е преселването в Русия на към 800 хиляди души. Добрите резултати на държавната стратегия са в забележителна степен обусловени от осведомителната активност, която поддържа интереса на нашите сънародници към нея. Антируската политика, която редица страни водят, също оказва въздействие ", счита Карасин.
Според заместник-министъра в сегашния миг се основават условия за преселването на старообрядци от страните в Латинска Америка. Интерес към завръщане в Русия демонстрират и старообрядците в Прибалтика, отбелязва още БГНЕС.
Държавната стратегия е основана най-много поради обстоятелството, че след разпада през 1991 година на Съветския съюз към 25 млн. руснаци " внезапно са се оказали в чужбина ", отбелязва Карасин.
Само за 2017 година в границите на програмата в Русия непринудено са се преселили съвсем 100 души, заяви по-рано министърът на вътрешните работи Владимир Колоколцев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР