Около 800 души се крият в няколко бомбоубежища под химическия

...
Около 800 души се крият в няколко бомбоубежища под химическия
Коментари Харесай

800 души се крият под химическия завод в Северодонецк

Около 800 души се крият в няколко бомбоубежища под химическия цех " Азот " в украинския Северодонецк, който беше обект на съветски ракетни офанзиви.

" Там има локални поданици, които бяха помолени да изоставен града, само че те отхвърлиха. Там също има деца, само че не са доста ".

Това съобщи пред Си Ен Ен Серхий Хайдай, шеф на Луганската регионална военна администрация.

Хайдай сподели, че съветски въздушен удар е блъснал контейнер с азотна киселина във фабриката на Азот във вторник. Изображенията този ден демонстрират гъст оранжев облак пушек, който се издига от региона.

" Слава Богу, нищо не заплаши хората, защото облакът се издигна и се реалокира незабавно, няма смъртоносна заплаха ", сподели Хайдай.
 Британското военно разузнаване: Русия съвсем завладя Северодонецк
Британското военно разузнаване: Русия съвсем завладя Северодонецк

Руските сили обаче ще се нуждаят от тактическа пауза

Както се оповестява, съветските войски се пробват да открият цялостен надзор над Луганск и Донецк райони, само че тази цел не е реализирана до момента.

Припомняме, че през днешния ден в обичайния си утринен разбор английското военно разузнаване разгласи, че Русия е открила надзор над по-голямата част от Северодонецк. Пътят към близкия град Лисичанск най-вероятно остава под украински надзор, само че съветските войски, с помощта на тежката централизация на артилерия, не престават последователното си нахлуване, въпреки и с цената на обилни загуби.

Института за проучване на войната (ISW), базирайки се на открити източници съобщи, че съветските сили са постигнали постепенни триумфи северно от Славянск, само че евентуално към момента не са съумели да открият надзор над пътя към Славянск и се пробват да напреднат към Лисичанск от юг и запад, с цел да избегнат нуждата да форсират река Северски Донец от Северодонецк, само че към този момент имат лимитирани триумфи.

Руските войски в същото време реализират постепенни триумфи северно от Авдийвка.

Руските военни още веднъж са обстрелвали Святогорската лавра в Донецка област. При нападението от 30 май са починали трима монаси. Това оповестиха от Донецката епархия на Украинската православна черква.
 ISW: Русия управлява 70 % от Северодонецк, Украйна нападна в Херсонска област
ISW: Русия управлява 70 % от Северодонецк, Украйна нападна в Херсонска област

Руските сили обстрелват и селища в Харковска област
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР